Moskisvet.com
Zlatan Ibrahimović

Športi z žogo

Zakaj so imeli Iličić, Ibrahimović in Ronaldo na licu rdečo liso?

A.P.
24. 11. 2020 11.18
0

Ljubitelji nogometa so pretekli vikend opazili rdečo liso na licih številnih znanih nogometašev italijanske prve lige, kot sta Cristiano Ronaldo in Zlatan Ibrahimović. Kaj je v ozadju te zgodbe?

Pretekli vikend je v Italiji potekal 8. krog italijanske serie A, številni nogometaši, trenerji in tudi sodniki pa so se na zelenicah pojavili z rdečimi lisami na licih. Če mislite, da gre za modni trend ali bojne barve v slogu Ronaldovega znamenitega bojnega krika, se motite. Gre za simbolno dejanje, s katerimi so nogometni akterji opozarjali na problematiko nasilja nad ženskami.

Akciji se je pridružil tudi Cristiano Ronaldo.
Akciji se je pridružil tudi Cristiano Ronaldo. FOTO: Profimedia
Ena Ronaldova objava porabi toliko energije, kot 10 gospodinjstev v celem letu
Preberi še
Ena Ronaldova objava porabi toliko energije, kot 10 gospodinjstev v celem letu

Tovrstna akcija italijanske humanitarne organizacije WeWorld Onlus in združenja nogometašev serie A je potekala že leta 2018, v času pandemije covida-19, ko so tudi v Italiji ljudje bolj kot ne zaprti za štirimi stenami, pa je nasilje nad ženskami še toliko bolj pereča tema. Nogometaši so s to gesto simbolično pokazali "rdeči karton" tovrstnemu nasilju. Poleg zvezdnika Juventusa, Cristiana Ronalda, in zvezdnika AC Milana, Zlatana Ibrahimovića, si je rdečo črto na lice narisal tudi sloviti vratar Gianluigi Buffon ter prva "kopačka" slovenskega napada, Josip Iličić, ki sicer brani barve Atalante.

Tudi na licu Iličića smo lahko opazili rdečo liso.
Tudi na licu Iličića smo lahko opazili rdečo liso. FOTO: Profimedia
To je lepotica, ki greje posteljo Neymarju
Preberi še
To je lepotica, ki greje posteljo Neymarju

Če ste sami žrtev nasilja ali poznate koga, ki je žrtev nasilja, slovenska policija svetuje, da čim prej poiščite pomoč ali pokličite 113 in prijavite nasilje, pomoč pa lahko poiščete tudi pri nevladnih organizacijah, kot so Društvo za nenasilno komunikacijo, Varna hiša, Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja, Društvo ženska svetovalnica in Zavod Emma, center za pomoč žrtvam nasilja.

Zimzeleni Ibrahimović je ponovno dvakrat zatresel mrežo nasprotnika.
Zimzeleni Ibrahimović je ponovno dvakrat zatresel mrežo nasprotnika. FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369