Moskisvet.com
Nogomet VAR Srbija

Športi z žogo

Z VAR-om postregel kar navijač s telefonom

M.S.
16. 09. 2022 05.00
0

Sodniki si na tekmah najvišjega ranga danes pogosto pomagajo s tehnologijo VAR. In kaj če je sodnik v dilemi in videosodnika ni? V srbski nižji nogometni ligi si je glavni delilec pravice pomagal kar s posnetkom na telefonu, ki ga je posnel navijač.

Ni VAR-a, ni panike! V nižjih nogometnih ligah smo videli že marsikaj, a česa takega še ne. Sodnik si je pri svoji odločitvi pomagal kar s telefonom enega izmed navijačev in na podlagi videnega spremenil svojo prvotno odločitev. Glavni delivec pravice je pristopil do navijača, ki je posnel akcijo, ki je vodila do zadetka in po pregledu gol priznal, čeprav ga ja prvotno razveljavil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
To je razlog, da je sojenje na EuroBasketu porazno
Preberi še
To je razlog, da je sojenje na EuroBasketu porazno

O tehnologiji VAR, ki je sodnikom v pomoč, krožijo mešana mnenja, sicer pa velja načelo pri uporabi VAR-a, da se minimalno vmešava in da se uporablja samo za očitne napake in spregledane poteze. Tehnologijo koristijo tudi že v prvi slovenski nogometni ligi.

Te športne dogodke bomo po zakonu lahko gledali vsi
Preberi še
Te športne dogodke bomo po zakonu lahko gledali vsi
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376