Moskisvet.com
Jasmin Kurtić

Športi z žogo

Vulgarna poteza Slovenca po tekmi s Srbijo

M.S.
13. 06. 2022 05.00
9

V nedeljo sta se še drugič v tedni dni udarili reprezentanci Slovenije in Srbije. Če so si na prvi tekmi Slovenci privoščili pravo blamažo, so tokrat uspešno opravili popravni izpit v Stožicah in po zaostanki z 0:2 iztržili remi. Žal je dobro predstavo zasenčila primitivna poteza Jasmina Kurtića, sicer enega od tvorcev drugega zadetka.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Na povratni tekmi Lige narodov je Slovenija v 4. krogu lige B remizirala s Srbijo in prikazala precej boljšo igro kot na prejšnji tekmi na Marakani v Beogradu, kjer so varovanci Matjaža Keka klonili s 4:1 (četici je v Ljubljani poveljeval nadomestni selektor Boštjan Cesar, s stribun pa sta jo spremljala tudi Luka Dončić in Goran Dragić). Če remi Slovencem prinaša mirnejše poletje, pa je za nejevoljo poskrbel Jasmin Kurtić, ki je po tekmi zakuhal manjši incident. Ključni slovenski reprezentant in eden najboljših posameznikov grškega kluba Paok (pred tem je igral za Parmo) se je namreč pustil sprovocirati srbskim navijačem in jim z vulgarno gesto ''povedal svoje'' potem ko se je prijel za svoje spolovilo.

Slovenija je po Norveški remizirala še s Srbijo.
Slovenija je po Norveški remizirala še s Srbijo. FOTO: Profimedia
Te navijače na SP v nogometu čaka smrtna kazen
Preberi še
Te navijače na SP v nogometu čaka smrtna kazen
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenec je svoje mnenje izrazil tako, da se prijel za mednožje in pri tem pogledoval proti srbskim navijačem, pri čemer je 33-letnega vezista miril reprezentant ''orlov'' in klubski tovariš Andrija Živković. Do nešportnega obnašanja, ki je vrgel slabo luč na sicer lep nogometni veer, je prišlo malce po koncu zadnjem sodniškem žvižgu v Ljubljani. Kakšen bo epilog in morebitna kazen za Kurtića, še ni znano.

Kurtić brani barve grškega PAOKa.
Kurtić brani barve grškega PAOKa. FOTO: Profimedia

Znano pa je, da so Srbi napačno interpretirali njegovo gesto, saj Kurtić te ni uperil v navijače, saj so mu nasproti stali novinarji. Potem ko je dnevnik Ekipa pred tekmo s Srbijo objavil postavo Slovenije in ob Janu Oblaku v enajsterico postavila še ''nekoga z jajci'', je s tem Kurtić le odgovoril na provokacije novinarjev, ki je tudi sprožila medijski molk. Z grabljenjem za mednožje je želel le pokazati, da vendarle imajo 'jajca. ''Moja gestikulacija ni bila usmerjena proti nogometašem in navijačem Srbije, temveč novinarjem iz Slovenije, ki so na naslovnici najbolj branega časnika objavili, da smo 'igralci brez jajc'. Spoštujem srbske navijače in igralce. S številnimi sem skupaj igral in to so moji prijatelji. Moja gesta je bila napačno razumljena,'' je ozadje pojasnil sam Kurtić.

Škandal: vratar prvoligaša pred tekmami zmanjšal svoj gol
Preberi še
Škandal: vratar prvoligaša pred tekmami zmanjšal svoj gol
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382