Moskisvet.com
Luka Dončić

Športi z žogo

Trae Young po zaslugi Dončića v igri za oskarja?

M.S.
07. 02. 2022 05.00
0

Ime Luke Dončića in Traeja Younga omenjamo v istem stavku vse od nabora leta 2018. Velika tekmeca na parketu, ki sta ob igrišču sicer dobra prijatelja, sta sinoči znova stala nasproti. Dallas je z moštveno igro premagal Atlanto, Luka pa je vpisal nov trojni dvojček. Young, ki ni imel strelskega večera, je po enem od duelov z našim asom poskrbel za igralski vložek, vreden oskarja.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Zgodbo o rivalstvu med Luko Dončićem in Traejem Youngom ljubijo predvsem mediji, medtem ko zvezdnika ne gojita zamer.
Zgodbo o rivalstvu med Luko Dončićem in Traejem Youngom ljubijo predvsem mediji, medtem ko zvezdnika ne gojita zamer. FOTO: Profimedia
Zadeni kot Robert Carlos! Dončić vs. zakoni fizike – 1 : 0
Preberi še
Zadeni kot Robert Carlos! Dončić vs. zakoni fizike – 1 : 0

Trae Young, ali košarkarski Neymar, ko gre za simuliranje, je znan po tem, da izsiljuje prekrške. Čeprav je liga NBA v letošnji sezoni z novimi pravili stopila na prste potezam, s katerimi so igralci izsiljevali prekrške – sodniki v teoriji ne piskajo več prekrškov obrambnim igralcem, če se napadalec nanje naslonil v nenormalnem položaju, če se poskušal z nogama zaplesti vanj in če se bočno ali hrbtno zaletel vanj – so tokrat sodniki v eni izmed akcij nasedli zvezdniku Atlante, ki je ob rahlem stiku z Dončićem v slogu Neymarja padel kot pokošen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Luka je imel na tekmi, na kateri je z 18 točkami, 11 podajami in 10 skoki dosegel že svoj osmi trojni dvojček v sezoni, skupno pa že 44., težave z osebnimi, saj je že do polčasa zbral štiri, peto pa dobil že po manj kot minuti drugega polčasa, ki ga je zato večino časa preživel na klopi. V 53. sekundi tretje četrtine se je v raketi Luka zaletel z Youngom, ki je teatralno padel. Sodniki so mu takoj zapiskali peto osebno napako. Dončić je pričakovano izgubil živce in prejel še tehnično napako.

Na koncu se je zmage veselil Dončić, Young pa je po porazu dejal, da se mu tako slaba tekma še dolgo ne more več ponoviti.
Na koncu se je zmage veselil Dončić, Young pa je po porazu dejal, da se mu tako slaba tekma še dolgo ne more več ponoviti. FOTO: Profimedia

Trener Jason Kidd ga je poklical na klop in vrnil se je šele devet minut pred koncem tekme, ki so jo Mavericski dobili s 103:94. ''Treba je pogledati širšo sliko. Taka tekma se lahko zgodi tudi v končnici. Morda celo na sedmi tekmi. Vsi igralci morajo biti pripravljeni, da prevzamejo odgovornost. Nihče nam ne more zagotoviti, da na v končnici Dončić ne bo imel pet osebnih napak. To je bila prava lekcija za našo ekipo,'' je tekmo analiziral Kidd.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Kako pravilno izvajati počepe?
Preberi še
Kako pravilno izvajati počepe?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400