Moskisvet.com
Luka Dončić

Športi z žogo

Toliko je letos Dončić zaslužil za dosežen koš

M.S.
18. 04. 2023 13.00
0

Luka Dončić je letošnjo sezono lige NBA končal precej prej, kot je načrtoval, in tako predčasno odšel na počitnice. Kljub temu, da je bila sezona za njegovo ekipo Dallas Mavericks slaba, je bila za Dončića individualno zelo dobra, saj je bil nenazadnje drugi strelec rednega dela sezone lige NBA, kar je svojevrsten dosežek.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Luka Dončić je že na počitnicah in se bo kmalu začel pripravljati na svetovno prvenstvo v košarki. Žal se njegova peta sezona v dresu Dallasa ni izšla po njegovih željah in je ekipa naredila korak nazaj namesto naprej, kljub temu pa se zdi, da je Luka na individualni ravni napredoval.

Toliko je Dončić zapravil za pot domov z zasebnim letalom
Preberi še
Toliko je Dončić zapravil za pot domov z zasebnim letalom
Mark Cuban, Luka Dončić in Kyrie Irving bodo imeli pred novo sezono veliko dela.
Mark Cuban, Luka Dončić in Kyrie Irving bodo imeli pred novo sezono veliko dela. FOTO: AP
To je imela oblečeno Dončićeva Anamaria, ko je prispela v Slovenijo
Preberi še
To je imela oblečeno Dončićeva Anamaria, ko je prispela v Slovenijo

V rednem delu sezone je dosegel 2138 točk – samo štirim košarkarjem je v tej sezoni uspelo preseči mejo 2000 točk – njegova plača je po podatkih podjetja SportingPedia znašala 37.096.500 ameriških dolarjev (približno 33,8 milijona evrov), kar pomeni, da je na dosežen koš zaslužil 17.351 dolarjev (približno 15.807 evrov), kar ga v tej prvini uvršča na visoko četrto mesto. Pred njim so se zvrstili le Giannis Antetekounmpo (Milwaukee Bucks; 21.691 dolarjev na koš), Zack Lavine (Chicago Bulls; 19.392 dolarjev na koš) in Trae Young (Atlanta Hawks; 19.382 dolarjev na koš). Sledijo Donovan Mitchell, prvi strelec rednega dela sezone Joel Embiid, Shain Gilgeous-Alexander, Jason Tatum (ta je v rednem delu zbral največ točk, in sicer 2225), Julius Randle in Anthony Edwards. Vsi našteti košarkarji so s klubsko pogodbo v sezoni 2022/23 zaslužili prek 30 milijonov ameriških dolarjev.

Oče tega slavnega igralca je bil plačani morilec
Preberi še
Oče tega slavnega igralca je bil plačani morilec
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382