Moskisvet.com
Nova sezona lige NBA bo za Luko Dončića v kateri na klopi njegovega kluba ne bo sedel izkušeni trener Rick Carlisle, ki je prevzel vodenje Indiana Pacersov. Sodeč po predstavi proti Utahu, z novim trenerjem Jasonom Kiddom dobro sodelujeta.

Športi z žogo

To so najbolje plačani igralci NBA v sezoni 2021/22; Dončiću zgolj 'drobiž'

A.P.
20. 10. 2021 05.00
0

Začela se je že 75. sezona lige NBA, tretja za Vlatka Čančarja, četrta za Luko Dončića, ki mu napovedujejo osvojitev naziva MVP rednega dela sezone, in 14. za Gorana Dragića. Medtem ko sta Dončić in Čančar ostala pri Dallasu oz. Denverju, se je Dragić iz Miamija (začasno) preselil v Kanado in bo po novem branil barve Toronta. Slovenska trojica v severnoameriški košarkarski ligi v prihajajoči sezoni ne bo med najbolje plačanimi igralci, bosta pa Dončić in Dragić osrednja lika svojih moštev, medtem ko je za Čančarja to sezona resnice, saj se mu pogodba z ''Zlatimi zrni'' izteka.

Če upoštevamo zgolj klubsko plačo, bo v sezoni 2021/22 v ligi NBA največ zaslužil Stephen Curry, ostrostrelec, ki brani barve ekipe Golden State Warriors in lovi prvo mesto po številu doseženih trojk v NBA – tega trenutno zaseda Ray Allen (2.973 proti 2.832). Skupaj s sponzorskim denarjem bo najbolje plačani košarkar sicer LeBron James, ki bo v prihajajoči sezoni skupno zaslužil kar 111,2 milijona ameriških dolarjev (okoli 95.590 evrov).

LeBron James in Stephen Curry, največja zaslužkarja v ligi NBA.
LeBron James in Stephen Curry, največja zaslužkarja v ligi NBA. FOTO: AP
Shaq s polomljeno slovenščino znova nasmejal Dončića
Preberi še
Shaq s polomljeno slovenščino znova nasmejal Dončića

Od tega mu bo 41,2 milijona navrgla plača pri Los Angeles Lakersih, preostanek pa bo 36-letnik in zvezda filma Space Jam: Nova legenda zaslužil, ko ne bo na parketu. James je s tem že osmič zapored najbolje plačani igralec NBA, kar je rekord. Malce manj bo s sponzorskim denarjem zaslužil Curry, ki se mu bo denarnica po izračunih Forbesa v novi sezoni odebelila za 92,8 milijona dolarjev. Sledi mu zvezdnik Brooklyn Netsov in njegov nekdanji soigralec, Kevin Durant, ki si obeta 87,9 milijona dolarjev. Od tega mu pogodba z Netsi prinaša 40,9 milijona dolarjev. Višjo plačo bo prejel gibki Russel Westbrook, ki se je medtem iz Washingtona preselil k Jezernikom in bo s klubsko pogodbo zaslužil 44,2 milijona dolarjev. Sto tisočakov več bo pri Netsih dobil James Harden. Sledijo prvak in aktualni MVP končnice, Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Paul George (LA Clippers) in najboljši raper med NBA-jevci, Damian Lillard (Portland Trailblazers), ki jim pogodba v sezoni 2021/22 prinaša 39,3 milijona.

Ključna trojica v ekipi Dallasa v novi sezoni. Trener Jason Kidd, Kristaps Porzingis in Luka Dončić si vsi želijo samo eno: osvojiti naslov.
Ključna trojica v ekipi Dallasa v novi sezoni. Trener Jason Kidd, Kristaps Porzingis in Luka Dončić si vsi želijo samo eno: osvojiti naslov. FOTO: AP
Shaq Jokića nasmejal s polomljeno srbščino
Preberi še
Shaq Jokića nasmejal s polomljeno srbščino

Slovenski čudežni deček košarke, Luka Dončić, bo v novi sezoni od Dallasa prejel 10.174.391 dolarjev plače, medtem ko bo s klubskega proračuna Mavericksov prihodnje leto na njegov račun že kanilo 35,7 milijona, potem ko je pred meseci podpisal najvišjo možno podaljšanje prve pogodbe ''rookieja'' (t. i. rookie supermax extension). Bolje kot Luka, ki je na lestvici najbolje plačanih igralcev NBA trenutno na 126. mestu, bo v sveži sezoni plačan veteran Goran Dragić, saj mu pogodba obljublja plačo v višini 19.440.000 dolarjev, kar ga uvršča na 60. mesto med vsemu igralci. Vlatko Čančar, ki mu po tej sezoni poteče pogodba z Nuggetsi, bo medtem zaslužil 1.782.61 dolarjev, kar ga uvršča na 381. mesto med 529. igralci, ki so na plačilni listi lige NBA v njeni 75. izvedbi.

Goran Dragić bo mentor mlademu moštvu iz Kanade, ki je pred nekaj leti presenetljivo osvojilo naslov prvaka, zdaj pa je na poti prenove.
Goran Dragić bo mentor mlademu moštvu iz Kanade, ki je pred nekaj leti presenetljivo osvojilo naslov prvaka, zdaj pa je na poti prenove. FOTO: AP

Najbolje plačani igralci v ligi NBA v sezoni 2021/22 (plače so v ameriških dolarjih):

Stephen Curry: 45,8 milijona
James Harden: 44,3 milijona
Russel Westbrook: 44,2 milijona
LeBron James: 41,2 milijona
Kevin Durant: 40,9 milijona
Damin Lillard, Giannis Antetokounmpo, Paul George: 39,3 milijona
Klay Thompson (Golden State Warriors): 38 milijonov
Jimmy Butler (Miami Heat): 36 milijonov

Shaq Jokića nasmejal s polomljeno srbščino
Preberi še
Shaq Jokića nasmejal s polomljeno srbščino

 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382