Moskisvet.com
Erling Haaland

Športi z žogo

To je pravi razlog, zakaj je sodnik Haalanda prosil za podpis

A.P.
09. 04. 2021 06.00
0

Na tekmi Lige prvakov je nedavno precej prahu dvignila poteza romunskega sodnika Octaviana Sovreja, ki je po tekmi na hodniku prosil za podpis zvezdnika Borussie Dortmund Erlinga Haalanda, česar niso opazili le drugi nogometaši, pač pa so dejanje ujele tudi kamere. Zgodba je sedaj dobila nadaljevanje ...

Sodniki morajo biti nepristranski in ne smejo kazati naklonjenosti ne do igralcev ne do ekipa. To je verjetno najpomembnejše pravilo v knjigi sodnikov. Zato je vse presenetil nedavni prizor, ko je po tekmi med angleško ekipo Manchester City in nemško ekipo Borussia Dortmund na hodniku do slačilnic sodnik Octavian Sovre norveškega zvezdnika Erlinga Haalanda prosil, da bi se mu podpisal na rumeni in rdeči karton.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
To je sodnica, ki jo je očaral Dončić
Preberi še
To je sodnica, ki jo je očaral Dončić

Pri Uefi ''afere avtogram'' za zdaj niso komentirati, je pa zgodbo dodatno zapletlo dejstvo, da je bil Sovre eden od članov sodniške zasedbe, ki je bila decembra lani vpletena v rasistični incident na tekmi med turško ekipo Besaksehir in francoskim PSG-jem. Spomnimo. Romunski sodniški tim je v medsebojni komunikaciji z neprimernimi besedami identificiral temnopoltega pomočnika trenerja turške ekipe Pierra Weboja. Zaradi tega sta ekipi protestno zapustili igrišče, tekma pa je dobila epilog šele 24 ur kasneje. Sodniška ekipa si je prislužila kazen Uefe, glavni akter oz. krivec za incident, četrti sodnik Sebastian Coltescu, pa je dobil prepoved sojenja do konca sezone, medtem ko so ostali morali opraviti dodaten izobraževalni program krovne nogometne zveze.

No, kot se je že ničkolikokrat izkazalo, smo tudi tokrat očitno prehitro sklepali, saj je Sovre predstavil svojo plat zgodbe in dejal, da ni šlo za navijaštvo, ampak za dobrodelnost. Redno namreč zbira podpise nogometnih zvezdnikov, ki pa jih ne hrani doma, ampak jih namenja domači fundaciji za pomoč avtistom. Kot je pojasnil, je v preteklosti dobil tudi podpis megazvezdnika Barcelone, Argetinca Lionela Messija. V isti sapi je dodal, da je do zdaj podpise zbiral bolj diskretno, brez prisotnosti kamer.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382