Moskisvet.com
Lionel Messi

Športi z žogo

To je razlog, da je Messi izbral številko 30

A.P.
20. 08. 2021 05.00
0

Potem ko se je prah okoli prestopa Lionela Messija iz Barcelone k PSG-ju malce polegel, smo preverili, zakaj je verjetno najboljši nogometaš vseh časov izbral številko 30, potem ko je pri katalonskem velikanu dolgih 13 let nosil dres s kultno številko 10, ki je rezervirana za nogometno odličnost in so jo nosile legende, kot so Pele, Zinedine Zidane, Michael Platini, Roberto Baggio, Wayne Rooney, Diego Maradona in nenazadnje tudi Zlatko Zahović.

Messi je v Barceloni desetico podedoval od Ronaldinha.
Messi je v Barceloni desetico podedoval od Ronaldinha. FOTO: Shutterstock

Nekdanji kapetan Barcelone Lionel Messi, ki je pred prihodom na Park princev v Kataloniji preživel celotno profesionalno kariero, bo po novem nosil dres številka 30, medtem ko bo njegov nekdanji klubski tovariš Neymar – ta se je za rekordnih 222 milijonov evrov Parižanom pridružil leta 2017 – še naprej nosil številko 10, ki ima v nogometu kultni status in so jo v preteklosti, kot rečeno, nosili številni nogometni ''bogovi'' oz. kreativci s potezo več, saj Messi ni prosil zanjo in se tudi ni odločil zanjo, četudi mu jo je želel Brazilec odstopiti. Pri Barceloni naj bi jo medtem ponudili Brazilcu Philippu Coutinhu, saj pravila La Lige velevajo, da morajo klubi uporabiti vse številke od 125, zato je ideja po upokojitvi številke 10 splavala po vodi. Tridesetico pri Parižanih je Messiju sicer prepustil rezervni vratar Alexandre Letellier. V prve pol ure prodaje so bili Messijevi dresi razprodani, v tem času pa jih je lastnika našlo rekordnih 832.000.

Messijeva ljubezenska zgodba in tragedija, ki ga je zbližala z Antonelo
Preberi še
Messijeva ljubezenska zgodba in tragedija, ki ga je zbližala z Antonelo
Messi se je z družino že preselil v Pariz, kjer so ga takoj vzeli za svojega.
Messi se je z družino že preselil v Pariz, kjer so ga takoj vzeli za svojega. FOTO: Shutterstock

In zakaj je nogometni Mozart izbral številko 30? To je nosil še kot golobradi mladenič, ko je začel brcati za člansko izbrano vrsto Barcelone, in sicer jo je nosil prvi dve sezoni pri Blaugrani. Nato je v sezoni 20062007 in 20072008 nosil dres s številko 19, ko je ''katalonsko ponos'' leta 2008 zapustil sloviti Ronaldinho, ki je do tedaj nosil desetico, pa je ta čast pripadla danes 34-letnemu Messiju, ki si nadeja s PSG-jem, ki je sicer šele njegov drugi klub, še obogatiti zbirko lovorik.

Toliko bo po novem zaslužil Pogačar, ki je postal najbolje plačani kolesar na svetu
Preberi še
Toliko bo po novem zaslužil Pogačar, ki je postal najbolje plačani kolesar na svetu

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 390