Moskisvet.com
Staša Špur

Športi z žogo

To je prva sodnica, ki bo sodila na tekmi slovenske prve nogometne lige

A.P.
29. 09. 2020 12.45
0

Prva sobota v oktobru (3.10.) se bo zapisala v zgodovino slovenskega nogometa, saj bomo prvič na tekmah prve nogometne lige (PLTS) videli žensko delilko pravice. Na tekmo med Aluminijem in Koprom je bila namreč za vlogo pomočnice sodnika delegirana Staša Špur. Glavni sodnik bo sicer Bojan Mertika.

32-letna nekdanja odlična vezistka ZNK Pomurje Beltinci in slovenska reprezentantka Staša Špur, po profesiji sicer profesorica razrednega pouka, je sodnica že vse od leta 2010, že drugo sezono pa opravlja vlogo pomočnice v 2. slovenski nogometni ligi. Že leta 2015 je debitirala v 3. SNL, od leta 2016 pa ima tudi Fifin naziv pomočnice sodnice. Je ena od kandidatk za deljenje pravice na ženskem evropskem prvenstvu (WEURO 2021), so sporočili iz Nogometne zveze Slovenija (NZS).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Najbogatejši nogometaš na svetu si je našel nov klub
Preberi še
Najbogatejši nogometaš na svetu si je našel nov klub

Prisotnost sodnic je v tujih nogometnih liga sicer običajna praksa že nekaj let, zdaj pa se temu seznamu lig pridružuje tudi slovenska najmočnejša liga, v kateri bo ledino orala Pomurka iz Satahovec, ki bo, kot rečeno, pomočnica na tekmi med Aluminijem in Koprom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376