Moskisvet.com
Dragića in druščino v prvem krogu končnice čaka Indiana.

Športi z žogo

To je moral Dragić kot novinec početi za Shaquilla O'Nealla

A.P.
17. 08. 2020 07.45
1

Goran Dragić, ki ga v prvem krogu končnice lige NBA v Orlandu z Vročico čaka Indiana, je nedavno razkril, kakšno zadolžitev je imel kot novinec v ligi NBA, potem ko je v najmočnejši košarkarski ligi na svetu debitiral v dresu ekipe Phoenix Suns.

Goran Dragić je že pravi veteran lige NBA, potem ko so ga že leta 2008 na naboru kot 45. izbrali San Antonio Spursi, ki pa so ga poslali k Soncem iz Phoenixa, kjer je preživel večji del kariere čez lužo, dokler se za njegove usluge niso odločili pri Miamiju, kjer je vse od leta 2015.

Jordanove superge prodane za rekordno vsoto
Preberi še
Jordanove superge prodane za rekordno vsoto

Tako kot je imel svojo krstno sezono Luka Dončić od sebi Dirka Nowitzkega, je imel Dragić ob sebi odličnega mentorja Steva Nasha in tudi orjaka Shaquilla O'Neala, ki je kratek del kariere po epizodi pri Vročici preživel pri Soncih.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Plesalka ob drogu Maja Pirc: ''Naj vprašam tako – je košarka nogomet, ker je v igri žoga?''
Preberi še
Plesalka ob drogu Maja Pirc: ''Naj vprašam tako – je košarka nogomet, ker je v igri žoga?''

V svoji edini sezoni pri Phoenixu si je ''Shaq'' delil slačilnico z Dragićem, ki je bil tedaj kot rečeno ''rookie'' in je v podcastu pri Adrianu Wojnarowskem zaupal, kako je bilo biti novinec v družbi enega največjih zvezdnikov lige NBA vseh časov. Tako kot prvošolec tudi novinec ni biti lahko, saj se pogosto soigralci iz tebe norčujejo ali ti dajejo naloge, ki te spravijo v zadrego. Tudi O'Neall je imel nalogo za našega zlatega reprezentanta, saj mu je moral vso sezono naokoli prenašati instrument. Potem ko je gostitelj Dragića vprašal, kako je ''Shaq'' ravnal z novinci, je ta namreč dejal: ''Shaq je bil super. Skrbel je zame in vseskozi stresal šale. Zanimiva pa je predvsem ta anekdota. Na gostovanjih sem moral vedno prenašati njegovo klaviaturo – ta je bila res ogromna. Od avtobusa do letala, od letala do hotela. Velikokrat je bila moja soba poleg njegove, a ga nikoli nisem slišal igrati, zato sem ga na koncu sezone vprašal: 'Shaq, si kdaj uporabljal klaviaturo?' 'Nisem,' je odgovoril. 'Zakaj pa ne,' sem ga vprašal. 'Ker je pokvarjena.' Vso sezono sem tako naokoli prenašal klaviaturo, ki sploh ni delala.'' Za konec je Dragić dejal še, da je bil zelo vesel, da je bil del ekipe Phoenixa in da je spoznal Shaqa, ki je res ''slika''.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382