Moskisvet.com
Najlepši goli

Športi z žogo

To je gol, ki se mu klanja ves nogometni svet

A.P.
01. 03. 2021 06.00
0

Zadetek, pod katerega se je podpisal večini neznani belgijski napadalec, je zagotovo eden najlepših, ki ste jih kdaj koli videli. In pri tem ne pretiravamo. Zadetek, ki je bil plod hitrega razmišljanja in natančne izvedbe, je postal pravi spletni hit, Elisha Sam pa je doživel svojih pet minut svetovne slave. Mirno spiš, Zlatan Ibrahimović?

Nogometni svet se najpogosteje klanja zadetkom, ki pridejo izpod nog ali od glave nogometnih ''bogov'', kot so Zlatan Ibrahimović, Cristiano Ronaldo in Lionel Messi, a tokrat si je mesto med to smetano nogometašev izboril tudi neznani belgijski napadalec Elisha Sam, sicer nogometaš Notts Countyja, ki igra v peti angleški ligi. Ta je na dvoboju proti Oxford Cityju dosegel zadetek, ki ga nedvomno uvršča med kandidate za nagrado Ferenca Puskasa (za leto 2021). Ta pripade nogometašu, ki je v pretekli sezoni dosegel najlepši gol.

Handanović Ibrahimoviću paral živce in poskrbel, da mu sarma še dolgo ne bo dišala
Preberi še
Handanović Ibrahimoviću paral živce in poskrbel, da mu sarma še dolgo ne bo dišala

23-letni Izraelec z belgijskim potnim listom se je namreč podpisal pod zadetek, vreden Ibrahimovića in nogometašev, ki na zelenici pogosto improvizirajo in gole dosegajo na neobičajen način. Sam je po visokem predložku z leve v kazenski prostor s peto v obratu neustavljivo sprožil proti vratom in matiral nasprotnikovega vratarja ter svojo ekipo v 73. minuti popeljal v vodstvo z 2:1. Končni rezultat četrtfinalne tekme FA-pokala za amaterske in polprofesionalne klube je bil sicer 3:1 za Notts County, Elisha pa je v statistiko vpisal še en gol, potem ko je naprej izničil minimalni zaostanek svojega moštva. Pred tem je v prvem polčasu avtogol dosegel Taylor Golden, usodo Oxforda pa je globoko v sodnikovem podaljšku dokončno zapečatil Jimmy Knowles.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!
Izziv: skoči tako visoko kot Ronaldo
Preberi še
Izziv: skoči tako visoko kot Ronaldo

''Neverjetno. Prepričan sem bil, da ne morem odigrati z glavo, zato sem se odločil za takšen strel. Takoj sem imel dober občutek, ko pa sem videl, da je žoga preletela vratarja, se mi je 'strgalo','' je trenutek podoživel Sam, ki je dodal, da je bil to do zdaj njegov najlepši gol, in potrdil, da strel ni bil naključje ali gola sreča, ampak stvar trenutnega navdiha.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 342