Moskisvet.com
Goran Dragić

Športi z žogo

Tako se je na obtožbe navijačev odzval Dragić

A.P.
11. 08. 2021 06.00
0

Pred dnevi je iz ZDA prišla novica, da Goran Dragić ni več član Miamija in da bo kariero nadaljeval v Torontu. ''Gogi'', ki se te dni mudi v Sloveniji, je za POP TV nedavno dejal, da mu igranje za edino kanadsko franšizo v ligi NBA ne diši, saj da ima višja ambicije. To je naletelo na buren odziv navijačev te ekipe, ki so Dragića zaradi te izjave začeli napadati na družbenih omrežjih, zato jim je ta že ponudil opravičilo.

"Ne vem, kje bom pristal, v Torontu ravno ne bi rad. Mislim, da imam večje ambicije, da sem bolj pri vrhu. Bomo videli, pustimo se presenetiti," so bile besede Gorana Dragića, ki jih je dal za POP TV pred dnevi. Te so v prevodu kakopak dosegle tudi Severno Ameriko in besede našega 35-letnega veterana, ki v ligi NBA vztraja že vse od leta 2008, Toronto pa bi bil njegov četrti NBA klub, kakopak niso naletele na dober odziv Kanadčanov.

''The Dragon'', ki je v Miamiju spletel bratske vezi z zvezdnikom Vročice Jimyjem Butlerjem, se je navijačem Toronta, ki so leta 2019 v režiji Kawhija Leonarda nekoliko presenetljivo postali prvaki, medtem že opravičil, in sicer v pogovoru z novinarjem Sportsneta Mihaelom Grangom, v katerem je med drugim pojasnil, da ni bil napačno citiran, da pa je manjkal širši kontekst pogovora z novinarji. "Moje sporočilo vsem navijačem Toronta je, da bi se jim rad opravičil. Nisem se pravilno izrazil. Vem, kako radi imajo svoje moštvo in so lahko ponosni nanj, saj gre za eno najboljših organizacij v ligi NBA. Osvojili so naslov prvaka, jaz pa ga še nisem, zato je bilo to, kar sem rekel, neprimerno," se je posipal s pepelom Dragić, ki je dodal, da je pred tem novinarjem razlagal, da je vrsto let preživel v Miamiju, in da bi seveda raje ostal tam. "Ne morem tajiti, da nisem bil žalosten, ko sem bil zamenjan. Kot prvo, sem tam preživel zadnjih sedem let, kot drugo, pa tu živi moja družina in zdaj se moramo seliti in domala začeti znova, najti šolo in vse ostalo. Kar ni lahko."

Goran Dragić ne bo več branil barv Miamija.
Goran Dragić ne bo več branil barv Miamija. FOTO: AP

Priznal je, da so ga zlobni komentarji prizadeli. "Boli. Boli, ker nisem mislil tako, kot je izpadlo. Zato sem želel zadevo razčistiti. So vrhunska organizacija z verjetno najbolj strastnimi navijači v ligi NBA. Poleg tega je Toronto čudovito mesto. O obeh sem slišal samo najboljše stvari," je priznal Dragič, ki ima bogate, tudi vodstvene izkušnje na parketu in ob igrišču. 

"Moja naloga v tem obdobju kariere je, da sem na razpolago mlajšim igralcem, jim svetujem in poskušam olajšati zadeve. Vedno sem bil profesionalec. To vam lahko potrdi cel kup ljudi. Kjer koli sem igral, kjer koli bom igral, bom profesionalen in opravljal svoje delo. Obožujem košarko, rad jo igram in za vsako ekipo bom dal vse od sebe. Trenutno sem član Toronta in moj fokus je samo to," je še dodal Ljubljančan, ki je bil predmet menjave med Miamijem in Torontom. Sicer pa je v igri za ''Gogija'' tudi Dallas Luke Dončića ter LA Lakersi, ki so si ga želel že v preteklosti.

Ali bo Dragič na koncu res zaigral za Toronto, bo pokazal čas.
Ali bo Dragič na koncu res zaigral za Toronto, bo pokazal čas. FOTO: AP

Da ni nobenih zamer, ko gre za vodstvo Toronta, je potrdil generalni direktor ekipe Bobby Webster, ki je dejal, da "je šlo za prevod in da bi rad slišal direktno od njega in si šele potem ustvaril sliko," ter dodal, da je prepričan, da bo Toronto v novi sezoni znova konkurenčna ekipa in zrela za nov naskok na vrh.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 342