Moskisvet.com
Erling Haaland Giovanni Reyna

Športi z žogo

Tako se bo po novem proslavljalo zadetke

A.P. in STA
10. 05. 2020 08.44
0

Vrhunski šport se počasa vrača na sceno. Medtem ko je organizacija UFC že odprla kletko, se bo ponekod že kmalu ponovno začela kotaliti tudi usnjena žoga. Že čez nekaj dni se bo tako nadaljevala Bundesliga, nogometaše prve in druge nemške lige pa čaka kar nekaj novosti. Med drugim se zadetka ne bomo mogli veseliti pred navijači, prav tako ga ne bomo mogli proslavljati kot do zdaj.

Nogometaši v nemški Bundesligi bodo lahko zadetke proslavljali le z dotikom komolcev ali nog, poroča Nemška tiskovna agencija (dpa), ki se sklicuje na časnik Bild. Nogomet v Nemčiji se bo s tekmami prve in druge lige začel v soboto, 16. maja.

Nemški časnik dodaja, da si igralci ob proslavljanju zadetkov ne bodo smeli dajati rok ali se objemati. V kar največji možni meri pa se morajo zadrževati tudi pri pljuvanju na zelenico, je zapisano v dokumentu, ki so ga pridobili iz Združenja nemške lige (DFL).

Birger Verstraete in Marco Reus se vračata na delo.
Birger Verstraete in Marco Reus se vračata na delo. FOTO: AP
Četrt stoletja slovenske pentlje, dirke, ki je Rogliča izstrelila iz anonimnosti
Preberi še
Četrt stoletja slovenske pentlje, dirke, ki je Rogliča izstrelila iz anonimnosti

Na stadionih in ob zelenicah ne bo maskot, igralci se pred tekmo ne bodo rokovali, prav tako ne bo skupinskih fotografij. Moštvi pa iz tunelov oziroma garderob na zelenico ne bosta prišli hkrati.

V dokumentu je zapisano, da bodo morali vsi, ki bodo sedeli na klopi, nositi zaščitne maske, med igralci in trenerji pa bo moral biti prost vsaj po en sedež. Trenerji bodo lahko odstranili masko le za navodila igralcem, pri čemer bodo morali upoštevati minimalno razdaljo 1,5 metra od svojih varovancev ali tekmečevih nogometašev.

10 nogometnih pravil, za katere verjetno niste vedeli, da obstajajo
Preberi še
10 nogometnih pravil, za katere verjetno niste vedeli, da obstajajo

Nadalje dokument nalaga klubom, da se lahko igralci v garderobah na dan tekem zadržujejo minimalno količino časa, kar pomeni od 30 do 40 minut za vsakega igralca.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394