Moskisvet.com
Cristiano Ronaldo

Športi z žogo

To je na jedilniku Cristiana Ronalda

A.P.
01. 09. 2021 05.00
0

Potem ko je sredino zamenjal Lionel Messi in v nedeljo debitiral v dresu pariškega PSG-ja, je klub zamenjal tudi Cristiano Ronaldo, ki se je iz Juventusa preselil k Manchester Unitedu. Z vrnitvijo na Old Trafford, kjer je že igral med letoma 2003 in 2009, je tako poskrbel še za en odmeven prestop v tem prestopnem roku. Podpisal je dveletno pogodbo, na sezono pa naj bi zaslužil približno 30 milijonov evrov, kar je podobno, kot je dobival v Italiji.

Cristiano Ronaldo je Staro damo zamenjal za Rdeče vrage, za katere je 36-letni Portugalec že zabijal v preteklosti in kjer je pod mentorstvom Sira Alexa Fergusona njegova kariera zares zacvetela, potem ko je na Otok prišel iz portugalskega Sportinga, kjer je opozoril nase. 12 let po tem, ko je prestopil k Realu, se vrača v Premier ligo, kjer bo še naprej nosil številko 7, ki jo je imel pri Manchester Unitedu do zdaj Edison Cavani, ki pa bo po novem nosil številko 21. Številko 7 je Ronaldu sicer izbral prav Ferguson.

Ronaldo bo ponovno tresel mrežo za Rdeče vrage.
Ronaldo bo ponovno tresel mrežo za Rdeče vrage. FOTO: Profimedia
To je razlog, da je Messi izbral številko 30
Preberi še
To je razlog, da je Messi izbral številko 30

Portugalski nogometni virtuoz slovi po tem, da skrbno pazi na svoje zdravje in veliko vlaga v svoje telo. Zato je biološka starost njegovega telesa precej nižja kot dejanska starost. Ugotovili so, da ima telo 14 let mlajšega moškega. Za to se ima zahvaliti predvsem skrbno izbrani prehrani, zadostnemu počitku in treningom, kar je njegov recept za večno mladost. Portugalec tudi ne pije alkohola ter gaziranih in sladkih pijač, ampak zgolj vodo. Prav tako ne uživa sladkih oz. slanih prigrizkov.

Tudi pri Juventusu je Portugalec postavil nekaj mejnikov in je šele tretji v Serie A, ki je v le treh sezonah presegel 100 zadetkov.
Tudi pri Juventusu je Portugalec postavil nekaj mejnikov in je šele tretji v Serie A, ki je v le treh sezonah presegel 100 zadetkov. FOTO: Profimedia
Branilci bolj nagnjeni k demenci. Razlog? Odbijanje žoge z glavo
Preberi še
Branilci bolj nagnjeni k demenci. Razlog? Odbijanje žoge z glavo

Najboljši avtomobili potrebujejo najboljše gorivo in za Ronalda to pomeni šest beljakovinsko bogatih majhnih obrokov z malo maščobe na dan. To mu je priporočil dietetik, ki ga spremlja vse od takrat, ko je še igral za Galaktike iz Madrida. ''Redno uživajte hrano. S tem namreč ohranjate visoko raven energije,'' svetuje Ronaldo. Za zajtrk ima rad sir, šunko in jogurt, še posebej rad pa ima ribe ter veliko svežega sadja in zelenjave.

To seksi Ukrajinko ljubi znani slovenski nogometaš
Preberi še
To seksi Ukrajinko ljubi znani slovenski nogometaš

Osem ur spanca? Ne za Ronalda. Portugalec ima raje pet 90-minutnih dremežev na vedno sveži posteljnini. ''Kakovosten spanec je pomemben za kakovosten trening. Spanec pomaga mišicam, da se regenerirajo, kar je izjemno pomembno.'' In ko Ronaldo ne počiva, trenira. Prisega na hiperbarično komoro in pilates, redno plava in tudi v prostem času petkrat tedensko obišče telovadnico. Tam 25–30 minut posveča kardio vajam, šprintu in dvigovanju uteži za večjo moč mišic. Dnevno skupaj trenira od štiri do pet ur.

Tipičen Ronaldov jedilnik:

Zajtrk: Sir, šunka in jogurt z manj maščobami

Malica: piščanec in solata

Kosilo: tuna, olive, jajca in paradižnik

Prigrizek: sveže sadje, avokado in toast

Večerja: sveža mečarica in solata

Pozna večerja: goveji zrezek in kalamari

Messijeva ljubezenska zgodba in tragedija, ki ga je zbližala z Antonelo
Preberi še
Messijeva ljubezenska zgodba in tragedija, ki ga je zbližala z Antonelo

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394