Moskisvet.com
Dallas Miami himna

Športi z žogo

Ta Slovenec bo zapel ameriško himno na obračunu Miami-Dallas

A.P.
27. 02. 2020 12.25
1

Iz petka na soboto bo v Miamiju potekal obračun med ekipama Miami Heat in Dallas Mavericks, ki bo na sporedu ob 2. uri po slovenskem času. Slovenski obračun v ligi NBA je doma požel veliko zanimanja in v ZDA je na ogled odpotovalo veliko Slovencev, ki se želijo videti obračun Gorana Dragića in Luke Dončića v živo. Pred tekmo bo v dvorani tradicionalno odmevala ameriška himna, ki jo bo imel tokrat čast odpeti Slovenec!

Slovenski ljubitelji košarke že z nestrpnostjo pričakujejo slovenski obračun med Dallas Mavericksi in Miami Heatom v American Airlines Centru, ki sprejme okoli 20.000 gledalcev. Dvoboj bo imel prav poseben draž, saj bo 28. februarja svoj 21. rojstni dan praznoval Luka Dončić, ki bo s tem tudi po ameriških standardih postal polnoleten. Pri Miamiju, kjer pomembno vlogo igra veteran Goran Dragić, so se ob tej priložnosti odločili, da tekmi dajo še dodaten slovenski pridih in so v čast številnim slovenskim navijačem, ki bodo prišli na obračun, prepevanje ameriške himne pred prvim sodnikovim žvižgom zaupali Slovencu. Na natečaju je bil izbran 27-letni Alen Kirbiš iz Dobrovc na Dravskem polju, ki se ga nekateri spomnite iz oddaje Slovenija ima talent, kmalu pa bo pel tudi na ljubljanskem koncertu italijanskega tenorja Andree Bocellija, saj bo del spremljevalnega zbora.

Dončić na zadnji obračun z Miamijem nima lepega spomina, saj se je poškodoval. V Dallasu ni nastopil niti Dragić. Tokrat bosta na parketu oba.
Dončić na zadnji obračun z Miamijem nima lepega spomina, saj se je poškodoval. V Dallasu ni nastopil niti Dragić. Tokrat bosta na parketu oba. FOTO: Profimedia

Alen je dejal, da sta ga na razpis opozorila starša – na spletu sta opazila sporočilo, da Vročica išče Slovenca, ki bi odpel ameriško himno – ki si bosta tekmo ogledati v živo, sam pa tega sprva ni imel v načrtu, a je poskusil srečo s prijavo. Ko so ga na podlagi poslanega posnetka – odpeti je moral The Star-Spangled Banner – izbrali za izvajalca himne, je na vrat na nos uredil vse formalnosti za pot na Florido.

Dončićeva mama razkrila, kje bo končal kariero
Preberi še
Dončićeva mama razkrila, kje bo končal kariero

Čeprav se z glasbo ukvarja že vrsto let in ima za sabo številne koncerte in nastope ob posebnih priložnostih, član tria Cantare vseeno čuti malce treme, saj pred tako velikim občestvom še ni nastopal. Poleg mladega Štajerca, ki ga je doletela izjemna čast, bo na tekmi v takšni in drugačni vlogi sodelovalo še 70 slovenskih otrok.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376