Moskisvet.com
Slovenija – Francija

Športi z žogo

Sramotna poteza francoskega selektorja: sodnika ustavil po rokoborsko

M.S.
08. 09. 2022 05.00
0

Slovenska košarkarska reprezentanca je po šoku proti BiH poskrbela za dve epski predstavi, ki ju bodo slovenski in tuji ljubitelji košarke za vedno ohranili v spominu. Najprej so v tesnem obračunu Slovenci premagali gostitelje Nemce, nato pa so padli še Francozi, s čimer so se Slovenci "galskim petelinom" oddolžili za boleč poraz na olimpijskih igrah. Francozi so poskušali vse, da bi ustavili Slovence, svoj "piskrček" pa je s sramotno potezo, ki pa je ostala nekaznovana, poskrbel kar francoski selektor.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ko je Goran Dragić, ki je bil ob rekordnem večeru Luke Dončića, ki je poleg znoja na igrišču dejansko pustil tudi kri, dosegel enega ključnih košev, se je zgodil incident, ki je ostal spregledan. Ko je "Gogi" ukradel žogo Ellieju Okoboju in krenil v protinapad, po katerem je poskrbel za vodstvo z 84:82, je francoski selektor Vincent Collet s silo ustavil sodnika, ki je spremljal dogajanje na parketu, in s tem izrazil svojo frustracijo, ker delilec pravice ni piskal domnevno nešportne osebne napake slovenskega kapetana, ki pa je ni bilo. Collet je krivdo za poraz prevalil na sodnike, ki ostajajo glavna tema na Eurobasketu, toda sporne odločitve so bile dosojene v škodo obeh reprezentanc, tovrstni fizični obračuni s sodniki – Collet je sodnika med drugim zagrabil za vrat (vse skupaj je odigral, kot da ga je ujel, ko sta trčila) – pa se običajno strogo kaznujejo, tudi z doživljenjsko prepovedjo delovanja v športu, Francoz pa bi si zaslužil vsaj suspenz do konca turnirja. Menite, da bi francoski selektor za to potezo moral biti kaznovan?

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na tekmi je sicer v sem svojem sijaju blestel Luka Dončić, ki je dosegel kar 47 točk (v ligi NBA jih je do zdaj na tekmi dal največ 51). "To je bila velika noč za Luko. Vsako tekmo igra, kot da je finale. Ko se začne smejati, veš, da si v težavah. Izjemno ga cenimo in mu skušamo čim bolj pomagati. Ne glede na nasprotnika bo dal vse od sebe. Ko je dobil udarec v glavo, mu je bilo zelo težko. Med polčasom so ga morali šivati. Bali smo se, kako bo nadaljeval. On pa se je vrnil in nadaljeval s tistim, kar počne najbolje," je epsko predstavo zvezdnika Dallasa za 24ur.com komentiral Edo Murić. "Ko je Luka na parketu, je vsak večer poseben. Neverjetno je, koliko energije vloži v vsako tekmo. Kot vedno govorimo, zanj ni pomembno, s kom in kdaj igramo," pa mu je polaskal selektor Aleksander Sekulić.

Slovenijo, ki je v "skupini smrti" zasedla prvo mestu, v osmini finala čaka Belgija, medtem ko Francoze pričakujejo Turki.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382