Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Športi z žogo

Slovenci izumili novo športno tekmovanje: sobno košarkarsko ligo

A.P./STA
26. 03. 2020 15.05
0

V času karantene je na slovenskem športnem prizorišču vzcvetel nov šport. Sobna košarka, kjer v provizoričen košarkarski koš mečeš takšne in drugačne objekte, ki jih najdeš pri roki. Prva sobna košarkarska liga, uradno tekmovanje Košarkarske zveze Slovenije, se bo začelo v ponedeljek, 30. marca, ob 10. uri.

Uradna košarkarska tekmovanja v sezoni 2019/2020 pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije (KZS) so se zaradi epidemije koronavirusa že končala. Košarkarji in košarkarice so že več dni prikrajšani za treninge ter druženje s soigralci in žal ni znano, kdaj se bo stanje normaliziralo in bodo košarkarski klubi znova lahko poskrbeli za vadbo svojih ekip.

Slovenec želel nesebično pomagati, takšnega odziva ni pričakoval
Preberi še
Slovenec želel nesebično pomagati, takšnega odziva ni pričakoval

A košarkarski duh nas zavoljo družbenim omrežjem spremlja na vsakem koraku. S prvo sobno košarkarsko ligo pa se bo košarkarsko vzdušje stopnjevalo iz dneva v dan, vse do razglasitve prvega prvaka lige v sobni košarki.

Tako se Ilka znoji doma
Preberi še
Tako se Ilka znoji doma

Namesto igranja v košarkarskih dvoranah, kot so Stožice, Bonifika, Tri Lilije, dvorana Leona Štuklja in druge, se ta zvrst košarke igra kar v domačih sobah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tekmovanje v prvi sobni košarkarski ligi bo potekalo na Instagramu. Igralci se bodo morali sprva prebiti skozi kvalifikacijsko sito. Najboljših 64 tekmovalcev se bo nato pomerilo v sistemu na izpadanje, na poti do finalnega turnirja najboljših štirih tekmovalcev, ki bo 4. aprila, pa bo treba različne sobno-košarkarske izzive. Zmagovalec bo poleg pravega pokala prejel tudi igralno konzolo, viceprvak dres slovenske košarkarske reprezentance, tretjeuvrščeni pa praktične nagrade. Prav vsak udeleženec pa dobi sezonsko vstopnico za 1. SKL v sezoni 2020/21.

Kaj potrebujete?

Nekaj parov nogavic in koš, ki je v sobni košarki lahko kar posoda za kuhanje ali koš za smeti. Liga bo potekala na izpadanje. Na Instagram profilu KZS-ja bodo dnevno objavljena pravila posameznega izziva.

Vsa tekmovanja bodo potekala ob 10. uri:

30. marec – 1. izziv (kvalifikacije)
31. marec – 2. izziv (top 64)
1. april – 3. izziv (top 32)
2. april – 4. izziv (top 16)
3. april – 5. izziv (top 8)
4. april – 6. izziv (finalni turnir)

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376