Moskisvet.com
Veselje Luke Dončića po odločilni trojki na tekmi s Clippersi.

Športi z žogo

Shaquille O'Neal Dončića nagovoril v slovenščini

A.P.
25. 08. 2020 10.37
0

Po izjemni predstavi na četrti tekmi končnice lige NBA je Luka Dončić gostoval v oddaji Inside The NBA in med drugim odgovarjal na vprašanja dveh košarkarskih legend – Charlesa Barkleyja in Shaquilla O'Neala, ki je slovenskega košarkarja nagovoril kar v slovenščini.

Luka Dončić še naprej skrbi, da se Američani spoznavajo s slovenščino. Potem ko je s strelskim rekordom in metom za zmago ob pisku sirene v delirij spravil Slovence in hordo navijačev Dallasa, je bil pred peto tekmo z LA CLippersi gost pri Charlesu Barkleyju in Shaquillu O'Nealu, ki si je nekoč delil slačilnico z Goranom Dragićem in mu slovenščina ni tuja, kot tudi ni bila tuja pokojnemu Kobeju Bryantu, ki se je v času igranja s Sašom Vujačićem spoznal z nekaj besedami in Luko konec decembra v šali opsoval v slovenščini s tribun. Enako mero spoštovanja mu je v popularni oddaji Inside The NBA izkazal tudi priljubljeni ''Shaq'', ki je eden od analitikov omenjene oddaje.

To je moral Dragić kot novinec početi za Shaquilla O'Nealla
Preberi še
To je moral Dragić kot novinec početi za Shaquilla O'Nealla

''Najboljši občutek je bil, ko je celotna ekipa stekla proti meni, ne ko je šla žoga skozi obroč. Bilo je zelo čustveno,'' je zadnje trenutke četrte tekme proti Los Angeles Clippersom še enkrat podoživel Dončić, s čimer se strinja tudi njegova mama Mirjam, ki je dejala, da ni tako jokala niti, ko se je Luka rodil. Po Barkleyju je Dončića nagovoril še O'Neal, ki je začel v slovenščini: ''Kako se imate,'' ga je vprašal šaljivi orjak, še preden pa je uspel Luka odgovoriti, so ga ''napadli'' sovoditelji in ga vprašali, kaj to pomeni. ''Luka ve, kaj pomeni. Vprašajte ga,'' je samozavestno dejal Shaq in Luka je pojasnil. Nato ga je vprašal, če ga je Evropa utrdila, če je tam dobil trdo kožo s pomočjo katere se lažje spopada s preizkušnjami v ZDA, tudi t.i. 'trash talkom'. ''V Evropi je nekaj zahtevnih okolij za igranje. Posebej v Grčiji, Srbiji in Turčiji. Tam je res težko igrati. Navijajo tako glasno, da težko slišiš soigralce," je dejal 21-letnik in dodal, da je bil premor zaradi koronavirusa, kot bi imel še ene priprave na sezono.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Košarkar Luka Rupnik Dončiću preroško napovedal tekmo kariere v NBA
Preberi še
Košarkar Luka Rupnik Dončiću preroško napovedal tekmo kariere v NBA

Spomnili se je tudi pokojnega Bryanta in dne, ko je spoznal njegovo hčerko Gianno. ''Izustil je nekaj grdih besed v mojem jeziku. Pogled sem, kdo govori slovensko. In za menoj je bil Kobe. Bilo je neverjetno. Nikoli ne bom pozabil tega dne. Po tekmi sva se fotografirala. Bil je eden mojih idolov in tega trenutka ne bom nikoli pozabil.'' Potrdil je, da ne goji zamer do centra LA Clippersov Montrezla Harrela, ki je na tretji tekmi v Slovenca uperil rasistično opazko, saj da na tekmah, kjer je veliko na kocki, igralci pogosto izrečejo stvari, ki jih ne mislijo. Za konec mu je ''Shaq s'' pomočjo prevajalnika zaželel še ''srečno'' v slovenščini.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382