Moskisvet.com
Rdeč karton

Športi z žogo

Rdeč karton za kašljanje

A.P.
04. 08. 2020 13.49
0

Nogomet v Angliji dobiva novo kazen, za katero je zaslužna pandemija koronavirusa. Sodnik bo po novem lahko nogometaša predčasno poslal z igrišča, če bo ta namerno zakašljal v smeri tekmeca ali delilca pravice.

Pandemija koronavirusa je korenito zarezala v naš vsakdan in čez noč ustvarila novo realnost in vpeljala nova pravila obnašanja. Tudi v nogometu, ki se po svetu trenutno večinoma igra pred praznimi tribunami.

Toliko športni zvezdniki zaslužijo z eno samo Instagramovo objavo
Preberi še
Toliko športni zvezdniki zaslužijo z eno samo Instagramovo objavo

Pri angleški nogometni zvezi FA so se v tem času domislili nove kazni, ki je neposredna posledica razsajanja bolezni covid-19, saj bodo lahko sodniki nogometaše kaznovali z neposrednim rdečim kartonov, če bodo ocenili, da je ta namerno kašljal v smeri nasprotnika oz. proti sodniku, s čimer bi lahko resno ogrozil njegovo zdravje.

Nogometaši bodo lahko zaradi kašljanja kaznovani z rdečim kartonom.
Nogometaši bodo lahko zaradi kašljanja kaznovani z rdečim kartonom. FOTO: Profimedia

Mednarodni odbor za nogometna pravila (Ifab) je medtem sporočil, da bo odločitev, ali je nogometaš namerno kašljal v smeri tekmeca oz. sodnika, zgolj in samo v domeni glavnega delilca pravice. Ifab je prepričan, da je tovrstno dejanje podobno kot "uporaba napadalnega in žaljivega govora oz. žaljiva gest." V primeru, da bo kašljanje naključno ali razdalja dovolj velika, sodnik nogometaša seveda ne bo kaznoval. V primeru resnega prestopka lahko nogometaša čaka tudi ''zmenek'' s sodiščem. Novo pravilo je že stopilo v veljavo, velja pa na vseh ravneh nogometnih tekmovanj na Otoku.

90 let: obujamo spomine na prvi finale SP v nogometu
Preberi še
90 let: obujamo spomine na prvi finale SP v nogometu
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376