Moskisvet.com
Jürgen Klopp

Športi z žogo

''Nehajte zmagovati'': čustven odgovor Kloppa navijaču Man Uniteda, ki je Nemca prosil, naj Liverpool neha zmagovati

A.P.
22. 02. 2020 19.28
0

Tudi če nogomet spremljate bežno, verjetno veste, da Liverpool v angleški prvi ligi melje vse pred seboj in je v tej sezoni na Otoku še neporažen. To seveda spravlja v obup številne navijače drugih ekip, ki so jim ostale zgolj drobtinice. Zadnja leta so še posebej obupani nogometaši Manchester Uniteda, ki je po odhodu Sira Alexa Fergusona zgolj bleda senca kluba, ki je nekoč sejal strah in trepet. Prav Rdeči vragi so četici Jürgena Kloppa letos edini odščipnili dve točki. Ko je nedavno na Nemca desetletni navijač slovitega kluba iz Manchestra naslov čustveno pismo in ga v njem prosil, naj Liverpool vendarle že neha zmagovati, mu je Klopp nepričakovano odgovoril.

10-letni Daragh Curley je velik navijač Manchester Uniteda in je v sklopu šolskega projekta pisal trenerju Liverpoola Jürgen Klopp​u, ki letos v domačem prvenstvu igra v svoji ligi. Njegova želja je, da Redsi začnejo izgubljati in da ne osvojijo prvega državne naslova po letu 1990.

Imamo odgovor, kdaj pride VAR v prvo slovensko ligo
Preberi še
Imamo odgovor, kdaj pride VAR v prvo slovensko ligo

"Moje ime je Daragh. Star sem 10 let. Hodim na osnovno šolo Glenswilly N.S v Donegalu. Sem navijač Manchester Uniteda in vam pišem, ker bi se rad pritožil. Liverpool preveč zmaguje. Če zmagate še devet tekem, boste imeli najboljši niz brez poraza v zgodovini angleškega nogometa. Za navijača Uniteda je to zelo žalostno dejstvo. Zato vas prosim, da poskrbite, da Liverpool naslednjič izgubi. Pustite nasprotniku, da doseže gol. Upam, da sem vas prepričal, da ne osvojite naslova in nikoli več ne zmagate," je iskreno zapisal Daragh.

Liverpoolu gre v domače prvenstvu vse kot po maslu, a v Ligi prvakov ji po porazu v Madridu pri Janu Oblaku teče voda v grlo.
Liverpoolu gre v domače prvenstvu vse kot po maslu, a v Ligi prvakov ji po porazu v Madridu pri Janu Oblaku teče voda v grlo. FOTO: Profimedia

Nekdaj dni za tem je dobil odgovor od samega Kloppa in za BBC dejal, da odgovora ni pričakoval. "Dragi Daragh, naj se ti najprej zahvalim za pismo. Zavedam se, da mi nisi zaželel sreče ali česa podobnega, a je vedno lepo slišati mnenje mladega ljubitelja nogometa, za kar se ti zahvaljujem. Na žalost ti tokrat ne morem izpolniti želje. Četudi si močno želiš, da bi Liverpool izgubil, je moja naloga, da naredim vse, kar je v moji moči, da Liverpool zmaga, saj obstaja na milijone ljudi po svetu, ki si to želijo, sam pa jih nočem razočarati.''

Toliko žepnine Ronaldo mesečno nakaže svoji dragi
Preberi še
Toliko žepnine Ronaldo mesečno nakaže svoji dragi

''Na tvojo srečo smo v preteklosti izgubljali tekme in jih bomo tudi v bodoče. To je nogomet. Vem, da imaš 10 let in vem da misliš, da bodo stvari vedno takšne, kot so zdaj. A pri svojih 52 letih ti lahko povem, da temu ni tako.''

''Po prebiranju tvojega pisma pa lahko z zagotovostjo rečemo , da je edina stvar, ki se ne bo nikoli spremenila tvoja strast do nogometa in ljubezen do kluba. Manchester United je lahko srečen, da te ima.''

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

''Verjamem, da ne boš preveč žalosten četudi dobimo še kakšno tekmo in osvojimo še kakšno trofejo, kajti četudi sta kluba velika rivala, se med seboj spoštujemo. To je zame bistvo nogometa,'', je pismo zaključil Klopp in za medije dejal, da nima časa odgovarjati na vsa pisma, da pa ga je tisti dan slučajno imel. ''Prebral sem ga in odgovoril. Nimam težav z navijači drugih klubov. Rad imam rivalstva na zelenicah,'' je odgovor komentiral Klopp, ki se zaveda, kako velika rivala sta Manchester United in Liverpoola, najslovitejša kluba v Angliji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382