Moskisvet.com
Liverpool

Športi z žogo

Prenos nogometnih tekem bodo popestrili z zvoki iz računalniške igrice

A.P.
08. 06. 2020 08.10
0

Čeprav so nogometni navdušenci pozdravili dejstvo, da se je na zelenice vrnil nogomet, pa tega lahko marsikje po svetu zaradi koronavirusa še vedno spremljajo le preko zaslona, medtem ko tekme potekajo pred praznimi tribunami. Prav atmosfera oz. vzdušje, ki so ga pripravili navijači, pa je bilo vedno sestavni in neločljiv del nogometa in kar malce bizarno je spremljati dogajanje brez hrušča v ozadju. V časih, ki masovnega zbiranja na javnem kraju ne dopuščajo, so se Angleži spomnili zanimive rešitve, ki bo gledalcem pred TV-zasloni dajala občutek, da gledajo tekmo pred nabito polnim stadionom.

V času, ko si nogometnih tekem v živo navijači širom sveta (še) ne morejo ogledati, so nekateri poiskali rešitev v kartonastih, drugi pa kar v seks lutkah, s katerimi so delno zapolnili tribune. A kar res manjka, je navijanje, navijaška atmosfera. Britanska televizija Sky Sports je sporočila, da je ameriški založnik videoiger EA Sports, ki stoji za nogometno franšizo Fifa, razvil specifične zvoke navijačev posameznih ekip prve angleške nogometne lige, s katerimi bodo popestrili prenos tekem. Če imamo lahko smeh na ukaz (TV-serije), zakaj ne bi imeli tudi navijanja.

Nekdanja Playboyeva zajčica kupila prvoligaški nogometni klub
Preberi še
Nekdanja Playboyeva zajčica kupila prvoligaški nogometni klub

Z zvoki množice in učinki, ki smo jih vajeni v računalniških igricah, bodo poustvarili živahno atmosfero, ki spremlja tekme v angleški Premiere ligi, gledalci pa bodo lahko izbirali, ali bodo tekmo gledali z dodanimi efekti ali brez njih, poleg tega pa si bodo lahko preko namenske aplikacije na daljavo tekmo ogledali skupaj s prijatelji.

Tribune s papirnatimi navijači v Budimpešti.
Tribune s papirnatimi navijači v Budimpešti. FOTO: AP
Nogometaš McDonald se je zaradi sponzorja preimenoval v Burger King
Preberi še
Nogometaš McDonald se je zaradi sponzorja preimenoval v Burger King

Na Otoku se nogomet na zelenice po 100-dnevnem postu zaradi epidemije koronavirusa vrača 17. junija. ''Želimo, da gledalci Sky Sportsa karseda občutijo dogajanje in imajo čimboljšo gledalsko zkušnjo, četudi ne morejo biti na stadionu ali si tekme ogledati z družino in prijatelji," je odločitev pojasnil generalni direktor Sky Sportsa Robert Webster. Led bo prebit s tekmama med Aston Villo in Sheffield Unitedom ter Manchester Cityjem in Arsenalom, sam čudež pa lahko naslov vzame Liverpoolu, ki močno beži tekmecem v boju za naslov prvaka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 390