Moskisvet.com
Lionel Messi mama

Športi z žogo

Potarnala je tudi Messijeva mama: za Argentino igraš slabo!

A.P.
05. 12. 2019 06.41
0

Et tu, Celia? Lionel Messi je na klubski in individualni ravni osvojil dosegel vse, kar se osvojiti da. V lasti ima toliko rekordov, da je že njihovo število svojevrsten rekord, in če v njegovi eri ne bi živel Cristiano Ronaldo, bi jih imel še precej več. Oba nogometaša letvice postavljata neverjetno visoko, a medtem ko ima Portugalec v vitrini tudi reprezentančne trofeje, te za Argentinca ostajajo rak rana, saj jih z gavči zaman naskakuje že poldrugo desetletje.

Nihče si z Argentino ne želi bolj osvojiti svetovnega prvenstva ali južnoameriškega prvenstva Copa America kot nogometni Mozart Lionel Messi, ki je bil nekajkrat na pragu naslova prvaka, a so gavči vedno pokleknili na zadnji stopnici.

Messi je osvojil rekordno šesto zlato žogo in je zdaj spet sam na vrhu.
Messi je osvojil rekordno šesto zlato žogo in je zdaj spet sam na vrhu. FOTO: Profimedia

Z Barcelono je osvojil vse, kar se osvojiti da – in to večkrat. Doma ima kopico najprestižnejših individualnih priznanj, a v njegovi karieri zeva velika luknja, ki mu ne da spati. Čeprav si reprezentančne lovorike želi bolj kot karkoli drugega, se more otepati očitkov, da so njegove predstave za izbrano vrsto pogosto blede, mlačne oz. neprepričljive in da na zelenici v dresu Argentine ne pokaže vsega, kar kaže v dresu Barcelone, ki jo s svojimi čarovnijami rešuje tudi takrat, ko klub ne blesti.

Messijevi starši Jorge Horacio Messi in Celia Maria Cuccittini ter sestra Maria Sol Messi
Messijevi starši Jorge Horacio Messi in Celia Maria Cuccittini ter sestra Maria Sol Messi FOTO: Profimedia
Ogljični odtis: kdo so nagometaši, ki najbolj škodujejo planetu
Preberi še
Ogljični odtis: kdo so nagometaši, ki najbolj škodujejo planetu

Na stran kritikov se je v tem primeru presenetljivo postavila tudi Messijeva mama, Celia Cuccittini, ki je bila med drugim prepričana, da je bila sinova peta zlata žoga njegova zadnja, kot je razkrila v nedavnem kratkem intervjuju za CNN Radio.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Ronaldova sestra z vsemi topovi nad Van Dijka
Preberi še
Ronaldova sestra z vsemi topovi nad Van Dijka
Zaradi Messija imajo ti igralci doživljenjsko rento
Preberi še
Zaradi Messija imajo ti igralci doživljenjsko rento

"Kot vse ostale tudi mene Leo vsakič znova preseneča s svojimi dosežki. Presrečna sem. Kot je na podelitvi povedal že sam, je to nagrada, ki je nismo več upali pričakovati. Mislili smo, da je peta zlata žoga njegova zadnja, zato je šesta res čudovito presenečenje. Tudi on nagrade ni pričakoval," je dejala gospa Cuccittini, ki je obrnila ploščo, ko je tema nanesla na reprezentančno udejstvovanje svojega sina, ki ostaja črna pika Barcelonine 'desetice', če temu lahko tako rečemo. "Normalno je, da mojega sina nimajo radi vsi, a kot mamo me številne kritike prizadenejo, saj lahko kritiziramo tudi brez žaljenja in posmehovanja. Celotna družina pa se zaveda, da ima Leo še določen dolg do Argentine," je dejala Celia, medtem ko je Messi razkril, da je presrečen, ker je znova sam na vrhu, saj ima zdaj spet v lasti zlato žogo (Ballon d'Or) več kot njegov večni rival Ronaldo.

Mama in Messijeva srčna izbranka Antonella Roccuzzo
Mama in Messijeva srčna izbranka Antonella Roccuzzo FOTO: Profimedia

''Priznam – ko me je po številu lovorik ujel Ronaldo, je bolelo, saj na vrhu nisem bil več sam. A takrat je bil Cristiano željan zlatih žog, medtem ko sam nisem bil. Lahko bi storil še precej več, toda ekipni naslovi so najpomembnejši, čeprav imajo tudi individualne lovorike veljavo. Kar zadeva zlate žoge, ima vsaka posebno vrednost,'' je bil iskren Argentinec, ki je dodal, da si ''na najvišji ravni vedno želiš zmage.'' In ta se mu izmika na reprezentančni ravni. Če bi osvojil naslov svetovnega prvaka, polemik, ali je najboljši nogometaš v zgodovini, ne bi bilo več.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ljudje pravijo, da igra slabo. Tudi sama mu to ves čas govorim: 'Leo, slabo igraš za Argentino,''' mama ni nič prizanesljiva do sina. ''A verjemite mi, nihče na svetu si ne želi osvojiti svetovnega prvenstva ali Cope bolj od mojega Lea," je še dejala Messijeva mama. "Kar zadeva reprezentanco, mu večkrat rečem: 'Sin moj – ne bom se vmešavala v tvoj posel, ampak nekaj ne delaš prav.''' Kaj pa menite vi?

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382