Moskisvet.com
Pogba in Mourinho

Športi z žogo

Pogba in Mourinho še poglobila spor

U.K.
27. 09. 2018 08.55
1

Jose Mourinho je odvzel kapetanski trak Paulu Pogbaju in s tem še zaostril spor med njima. Očitno se strasti med nogometašem in trenerjem ne bodo tako hitro pomirile.

Trener angleškega nogometnega velikana Manchester Uniteda Jose Mourinho je po blamaži rdečih vragov v ligaškem pokalu odvzel kapetanski trak Francozu Paulu Pogbaju. Pogba je bil sicer pomočnik kapetana in si je to sezono trikrat nadel kapetanski trak v odsotnosti Antonia Valencie, ki je sicer glavni kapetan ekipe. 
A glasne kritike Pogbaja, naperjene proti trenerju, so očitno povsem razjezile Mourinha.
"V resnici sem se jaz odločil, da Paul ne bo več naš drugi kapetan," je dejal Mourinho po torkovem porazu v ligaškem pokalu. Pogba sicer na tekmi ni igral. "Jaz sem trener in jaz sprejemam odločitve. Nobenega spora nimam z njim, nobene težave. Ista oseba, ki je sprejela odločitev, da bo on drugi kapetan, je zdaj sprejela odločitev, da ne bo več," je v svojem slogu dejal portugalski trener.

Pogba je glasno kritiiral Mourinha.
Pogba je glasno kritiiral Mourinha. FOTO: AP
Policija lovi nogometne navdušence
Preberi še
Policija lovi nogometne navdušence

Nima pravega duha
Po pisanju Timesa je Mourinho o tem obvestil Pogbaja pred celotno ekipo v torek in potezo pospremil z izjavo, da 25-letnik "ne pooseblja tega, kar bi kot kapetan moral, in da je Manchester United večji od vsakogar". Odločitev je zadnji zasuk v burnem razmerju med dvojico, spor sega v lansko sezono, ko je Mourinho večkrat na pomembnih tekmah Pogbaja namerno pustil na klopi. Kot kaže, Mourinho želi pokazati, kdo je glavni in da tudi igralec takšnega kova, kot je Pogba, ne more ukazovati trenerju. Mnogi pristaši Manchestra podpirajo Morinha, ne nazadnje je on strateg in bo na koncu tudi plačal za neuspehe, po drugi strani pa ga mnogi napadajo, saj angleški klubi niso navajeni tako obrambne igre, kar ne nazadnje poudarja tudi Pogba. 

Mourinho je uvedel precej bolj obrambno igro Manchestra.
Mourinho je uvedel precej bolj obrambno igro Manchestra. FOTO: AP

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400