Moskisvet.com
Cristiano Ronaldo

Športi z žogo

Afera ''Pijte vodo'': takšna je škoda, ki jo je povzročil Ronaldo

A.P.
16. 06. 2021 06.00
1

Cristiano Ronaldo je več kot samo nogometaš, saj s svojimi dejanji vpliva tudi na druge sfere življenja, ne zgolj na dogajanje na zelenici. Zato je njegova poteza na novinarski konferenci, ko je iz ''kadra'' umaknil steklenici gazirane pijače največjega proizvajalca osvežilnih pijač na svetu, močno zaznamovala tudi dogajanje na finančnem trgu, ne le na spletu oz. družbenih omrežjih.

Portugalec Cristiano Ronaldo namreč nima le največjega števila sledilcev na Instagramu, marsikomu je vzornik in se v mnogočem zgleduje po njem. Ko je tako zbranim na novinarski konferenci po umiku stekleničk gazirane pijače popularne znamke pijač svetoval, naj raje pijejo vodo, sta ta na videz nedolžna gesta in stavek zamajala borzni trg.

Ronaldo na svojem petem evropskem prvenstvu še naprej premika mejnike.
Ronaldo na svojem petem evropskem prvenstvu še naprej premika mejnike. FOTO: Profimedia
Ronaldo z reakcijo navdušil mnoge, a razjezil sponzorje
Preberi še
Ronaldo z reakcijo navdušil mnoge, a razjezil sponzorje

S tem, ko je nogometni velemojster, ki je obseden z zdravim načinom življenja, na novinarski konferenci pred tekmo z Madžari, ki so jo Portugalci na koncu dobili s 3:0, storil, kar je storil, je več kot samo očrnil enega glavnih pokroviteljev Eura 2021 oz. 2020. S potezo 36-letnega nogometaša Juventusa je namreč vrednost podjetja iz Atlante močno padla, in sicer je do konca konference vrednost delnice s 56,1 ameriškega dolarja (46,26 evra) padla na 55,2 dolarja (45,5 evra), kar je pomenilo 1,6-odstotni padec. Sliši se malo, a to pomeni, da je v le nekaj minutah ameriški gigant, ki je sicer uradni sponzor Eura, izgubil 4 milijarde dolarjev tržne vrednosti – vrednost podjetja je s 199,5 milijarde evrov padla na 196,2 milijarde.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Ponudnik omenjene pijače se na gesto Portugalca ni odzval negativno, saj so v prvi izjavi dejali, da lahko "vsak pije tisto, kar želi," in dodali, da sta nogometašem na novinarskih konferencah na voljo še voda in različica gazirane pijače brez sladkorja. Kljub temu, da je Ronaldo zvezdnik, pa ga verjetno za potezo čaka denarna kazen, ki pa še ni znana.

Neopevani junak: to je deček, ki je Djokoviću pomagal do zmage na Roland Garrosu
Preberi še
Neopevani junak: to je deček, ki je Djokoviću pomagal do zmage na Roland Garrosu

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 342