Moskisvet.com
Pierluigi Collina

Športi z žogo

Tako je danes videti legendarni sodnik Pierluigi Collina

M.S.
20. 07. 2023 13.00
3

Pierluigi Collina, ki je bil nekoč eden najbolj znanih in karizmatičnih nogometnih sodnikov, je danes predsednik sodniške komisije pri Mednarodni nogometni zvezi (Fifa)

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

63-letni nekdanji italijanski nogometni sodnik Pierluigi Collina je nazadnje tekmo sodil maja leta 2006, ko je piskal na dobrodelni tekmi Soccer Aid. Starostna omejitev za sodnike je bila v Italiji tedaj 46 let, sicer pa je omejitev mednarodne nogometne zveze že dlje časa 45 let (prej 48 let).

Kdo je bil Robert Oppenheimer, oče atomske bombe?
Preberi še
Kdo je bil Robert Oppenheimer, oče atomske bombe?

Status mednarodnega sodnika je Collina dobil v sezoni 1995/1996, ko ga je italijanska nogometna zveza po vsega 43 odsojenih tekmah v prvi ligi predlagala sodniški organizaciji pri Fifi, ki mu je tudi podelila status. Prvo mednarodno tekmo je sodil marca leta 1995, sodil pa je tudi tekmo v Sloveniji, in sicer Mariboru, ki se je leta 1997 meril s turškim Bešiktašem, ki je tekmo dobil s 3:1. Nedavno je dejal, da bodo na svetovnem nogometnem prvenstvu za ženske odločitev na podlagi tehnologije VAR sodniki obrazložili tako gledalcem na stadionu kot pred TV ekrani.

To se zgodi, če v Google vtipkate 'Margot Robbie'
Preberi še
To se zgodi, če v Google vtipkate 'Margot Robbie'

Collina ima dva otroka, ki sta se mu rodila v zakonu z ženo Gianno.

Znani igralec ima lepo hči, ki gre po očetovih stopinjah
Preberi še
Znani igralec ima lepo hči, ki gre po očetovih stopinjah

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 390