Moskisvet.com
ura

Športi z žogo

Vsi govorijo o prestižni uri, ki jo je nosil Pep Guardiola

V.H.
11. 04. 2024 14.12
0

Trener Manchester Cityja, Pep Guardiola, je znan po svojem modnem slogu, s katerim nemalokrat vzbuja veliko pozornosti, a tokrat vsi govorijo samo o eni stvari, in sicer o njegovi pregrešno dragi uri. Slednja naj bi bila vredna več kot milijon evrov. Več o tem in o najdražjih urah na svetu, si lahko preberete v nadaljevanju.

Pep Guardiola ne navdušuje samo s svojimi taktikami na zelenicah, ampak tudi s svojim stilom oblačenja. Na nedavni tekmi v španski prestolnici je bil oblečen v eleganten pulover in suknjič v klasični črni barvi. A bolj kot z oblačili je tokrat pozornost pritegnil s svojo ekstravagantno uro, pod katero se podpisuje znan švicarski proizvajalec luksuznih ur. 

Prestiž na zapestju 

Po poročanju angleškega Daily Maila naj bi Guardiola nosil uro znamke Richard Mille, natančneje model Calibre RM27-01. Na svetu naj bi bilo le 50 primerkov omenjene serije, zaradi česar je še toliko bolj dragocena. In če upoštevamo podatek, da naj bi Guardiola v Machester Cityju zaslužil okoli 20 milijonov na leto, ne preseneča dejstvo, da lahko na svojem zapestju nosi uro, ki je vredna kar 1,3 milijona evrov. 

Nogometni trener je nasploh znan kot ljubitelj ur, saj ima doma bogato kolekcijo. Poleg luksuznih ur Richard Mille, se v njegovi zbirki najdejo še druge prestižne znamke, od Rolexa do Choparda. In katere so najdražje ure na svetu?

Ročna ura Rolex
Ročna ura Rolex FOTO: iStock

Najdražje ure na svetu 

Ure odražajo slog in družbeni status tistega, ki jih nosi, saj se s tistimi najdražjimi lahko ponaša le omejen krog ljudi. Med najbogatejšimi in najvplivnejšimi ljudi na svetu, so vsekakor priljubljene blagovne znamke, ki si jih, hočemo, ali nočemo, ne more vsakdo privoščiti. 

Patek Philippe ima v svoji kolekciji uro Grandmaster Chime, ki je ena najdražjih ur na svetu, saj bi zanjo morali odšteti skoraj 30 milijonov evrov. Gre za eno najbolj zapletenih ročnih ur, ki je bila kadar koli ustvarjena, saj ima v svojem ohišju kar šest patentov. 

Breguet se v svoji zbirki lahko pohvali z žepno uro za zadnjo francosko kraljico Marijo Antoaneto, za katero naj bi jo naročil njen oboževalec. Takšna ura dejansko dosega vrednost tudi okoli 30 milijonov evrov. Večino kovin nadomešča zlato in naj bi bila resnično nekaj posebnega. 

Rolex je večini dobro poznan, medtem ko je bila najdražja ura, ki je bila prodana za približno 18 milijonov evrov, ura Daytona, Paul Newman Rolex. Njegovo ime se pojavlja tudi na številnih Rolexovih urah v ločenih linijah. 

In ker so Rolexove ure najbolj prodajne in svetovne znane, so tudi najpogosteje ponarejene. In kako lahko prepoznamo ponaredek? Preverite TUKAJ

 

Šport

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: www.themanual.com 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382