Moskisvet.com
Olga Carmona

Športi z žogo

Odločila finale, nato izvedela, da ji je umrl oče

M.S.
21. 08. 2023 06.00
0

Nogometašice Španije so prvič postale svetovne prvakinje v nogometu, potem ko so v razburljivem finalu premagale na turnirju do tedaj še neporaženo Anglijo z 1:0. Junakinja finala je bila Olga Carmona, ki je kmalu po tekmi izvedela, da ji je umrl oče.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Finale ženskega svetovnega prvenstva v nogometu je odločila 23-letna Olga Carmona, ki je matirala vratarko Anglije z natančnim strelom z razdalje po protinapadu v 29. minuti. Španija je s tem postala šele druga država, ki je slavila naslov svetovnega prvaka v nogometu tako v moški kot ženski konkurenci.

Umrla lepa vplivnica, hčerka slovitega pevca
Preberi še
Umrla lepa vplivnica, hčerka slovitega pevca

Čeprav se je zdel večer za Olgo sanjski, je po zadnjem sodniškem žvižgu prejela tragično novico, saj je preminil njen oče. Po tekmi, ko še ni vedela, da je umrl, je dejala: ''To zmago, ta dosežek posvečam mami ene mojih najboljših prijateljic, ki je nedavno preminila.'' Po golu je zvezdnica ženske ekipe madridskega Reala dvignila dres in pokazala napis ''Merci'' (v prevodu ''Hvala'').

To je Neymar poleg denarja zahteval od novega kluba
Preberi še
To je Neymar poleg denarja zahteval od novega kluba

Ko poroča španski Relevo, je njen oče preminil že pred začetkom finala, a je njena družina to informacijo pred njo skrivala, da bi se lahko Seviljčanka osredotočila na finale. ''Ne da bi vedela, sem dobila zvezdo, še preden se je tekma začela,'' je kasneje Olga zapisala na Twitterju. ''Vem, da si mi dal moč, da sem dosegla nekaj edinstvenega. Vem, da si me gledal nocoj in da si ponosen name. Počivaj v miru, oče.''

Dirkanje onkraj 100 metrov na sekundo
Preberi še
Dirkanje onkraj 100 metrov na sekundo

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 393