Moskisvet.com
Utrinki s SP v odbojki 2022

Športi z žogo

Odbojkarska pravljica se je končala, košarkarska se nadaljuje

M. A.
12. 09. 2022 12.00
0

To, da je slovenska odbojkarska reprezentanca na svetovnem prvenstvu uradno četrta, ne spremeni dejstva, da so fantje zlati za vso Slovenijo. Čeprav se na Poljskem ni izšlo po naših načrtih, je ekipa zmagovalka v rezultatih gledanosti, prav tako pa se še nadaljuje bitka na Eurobasketu.

"Takšna povezanost, takšna čustva, takšna energija. In takšna koreografija s tribun," so komentarji športnega sveta med spremljanjem prenosov tekem, ki jih je v veliki meri gostila prav Slovenija. To, kar so dosegli ti fantje, presega okvire športnih rezultatov. Stožice so norele, Slovenija je dihala z njimi. In čeprav se na Poljskem ni izšlo po načrtih, je ekipa zmagovalka v rezultatih gledanosti.

V povprečju si je tekme slovenske reprezentance ogledalo kar 65 % gledalcev, najbolj gledana tekma pa je bila tekma med Slovenijo in Ukrajino, ki jo je v povprečju gledalo 73 % gledalcev TV-vsebin in kar 22,4 % Slovencev, starih med 18 in 54 let.

Veselje slovenskih odbojkarjev ob zmagi proti Ukrajini.
Veselje slovenskih odbojkarjev ob zmagi proti Ukrajini. FOTO: Luka Kotnik

A slovenske športne sanje se še niso končale. Pred nami so še izločilni boji Eurobasketa, kjer na POP TV stiskamo pesti za slovensko košarkarsko reprezentanco, ki ji z Luko Dončićem in Goranom Dragićem na čelu kaže zelo dobro. Naslednja tekma naše reprezentance je na sporedu v sredo zvečer na POP TV.

Vir: AGB Nielsen Media Research; ciljna skupina 18–54 let; delež gledalcev televizijskih vsebin v živo in z zamikom na isti dan; 26. 8.–11. 9. 2022

Za Slovenijo bomo ponovno navijali v sredo zvečer na POP TV.
Za Slovenijo bomo ponovno navijali v sredo zvečer na POP TV. FOTO: Fiba
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382