Moskisvet.com
Novak Đoković

Športi z žogo

Vsi rekordi Novaka Đokovića

M.S.
11. 09. 2023 08.00
0

Srbski teniški igralec Novak Đoković na novo piše teniško zgodovino, potem ko ruši rekord za rekordom.

Je Novak Đoković najboljši teniški igralec vseh časov? Čeprav mu mnogi naziva ''GOAT'' (''Greatest of all time'') ne pripenjajo, številke govorijo v njegov prid. "Nočem govoriti o tem, da sem najboljši v zgodovini. To je nespoštljivo do prvakov prejšnjih generacij, ki so nam utirali pot. To debato prepuščam drugim," je dejal junija, ko je osvojil Roland Garros. 

To lepotico je pred Jeleno ljubil Novak Đoković
Preberi še
To lepotico je pred Jeleno ljubil Novak Đoković

Đoković je z zmago nad Danilom Medvedjevim v finalu Odprtega prvenstva ZDA (US Open) – s tem se mu je maščeval za poraz leta 2021, ko mu je Rus preprečil koledarski grand slam, prvega po letu 1969 – osvojil rekordni 24. turnir za grand slam in tako najbližjemu zasledovalcu Rafaelu Nadalu ušel za dva turnirja velike četverice.

Novak Đoković je svoj prvi grand slam osvojil leta 2008.
Novak Đoković je svoj prvi grand slam osvojil leta 2008. FOTO: Profimedia
O tem, kako Novak Đoković zapravlja svoje milijone, si lahko preberete TU.

Ne le, da je Srb absolutni sorekorder, potem ko se je z Margaret Court izenačil po številu osvojenih grand slamov in je daleč najuspešnejši teniški igralec v odprti eri (1968), ima Đoković v lasti še številne druge rekorde in impresivne številke, ki jih namerava še izboljšati, čeravno je star že 36 let. Newyorški turnir je osvojil četrtič, potem ko je Rusa v dobrih treh urah premagal s 6-3, 7-6 in 6-3, s svojo 24. zmago, četrto na stadionu Arthur Ashe in prvo po letu 2018 – igral je v 10 finalih – pa se je poklonil pokojnemu prijatelju Kobeju Bryantu, ki je med drugim nosil dres s številko 24. Kmalu se bo vrnil tudi na vrh lestvice WTA, kjer je do zdaj prebil že skoraj 400 tednov.

Čemu služi polkrog na obodu kazenskega prostora?
Preberi še
Čemu služi polkrog na obodu kazenskega prostora?

Z nedavno zmago je postal tudi najstarejši zmagovalec turnirja za grand slam. Pred tem je imel rekord Ken Rosewall, ki je slavil leta 1970, star 35 let. Srb je poleg štirih turnirjev US Open še 10-krat osvojil odprto prvenstvo Avstralije (Australian Open), sedemkrat Wimbledon in trikrat Odprto prvenstvo Francije (French Open). Svoj prvi grand slam je osvojil že leta 2008, ko je na Odprtem prvenstvu Avstralije v finalu premagal Joa-Wilfrieda Tsongo.

Pika Božič sporočila veselo novico
Preberi še
Pika Božič sporočila veselo novico

Đokovič je eden od zgolj desetih tenisačev, ki je osvojil karierni grand slam, in edini, ki mu je to uspelo trikrat. Poleg Roda Laverja je edini, ki je imel istočasno v lasti vse štiri naslove, in edini, ki je bil zmagovalec turnirja Masters na vseh treh podlagah, in edini, ki je ob tem osvojil še zaključni turnir. Odigral je največ finalov za grand slam, in sicer 36. Osvojil je nekoledarski grand slam in je edini, ki je v istem obdobju osvojil še zaključni turnir. Karierni grand slam je osvojil v 20. in 30. letih, kar prav tako ni uspelo nikomur drugemu. V štirih sezonah je osvojil vsaj tri grand slame. Edini do zdaj je dvakrat osvojil vse večje turnirje v sezoni in 18-krat zapored igral v finalu. Leta 2015 je premagal vse igralce iz top 10. V finalih za grand slam je doživel 12 porazov, nazadnje letos na Wimbledonu, ko ga je premagal Španec Carlos Alcaraz. Đoković ima najboljši medsebojni izkupiček proti igralcu, saj je nedavno že 19. premagal Gaela Monfilsa (19:0), s čimer je za seboj pustil Nadala, ki ima v medsebojnih dvobojih z Richardom Gasquetom razmerje 18:0. Sedemkrat je osvojil zaključni turnir in dvakrat karierni zlati masters. V vitrini ima 39 naslovov turnirjev Masters, kar je največ med vsemi.

Đoković je neuničljiv.
Đoković je neuničljiv. FOTO: AP
Nogometne zvezde kmalu v Sloveniji
Preberi še
Nogometne zvezde kmalu v Sloveniji

Đoković je lastnik največ lovorik na turnirjih serije 1000, in sicer 38, osvojil je tudi devet turnirjev serije 1000, preživel največ tednov na vrhu lestvice ATP (390) in bil na vrhu v 12 različnih sezonah. Podpisal se je tudi pod rekordno število točk na lestvici ATP – leta 2015 je zbral kar 16.785 točk – bil največkrat številka ena svetovnega tenisa na koncu leta, ima tudi največ zmag nad igralci iz prve deseterice (bliža se številki 250) in je boljši v medsebojnih dvobojih z obema največjima rivaloma, Nadalom (30:29) in že upokojenim Rogerjem Federerjem (27:23), s katerima je zaznamoval tenis v tem tisočletju (t. i. velika trojka).

To fatalno lepotico ljubi Carlos Alcazar
Preberi še
To fatalno lepotico ljubi Carlos Alcazar

SORODNI ČLANKI

To lepotico je pred Jeleno ljubil Novak Đoković To lepotico je pred Jeleno ljubil Novak Đoković Nista vedela, da ju gledajo: Jeleno in Novaka Đokovića ujeli med strastnim poljubljanjem Nista vedela, da ju gledajo: Jeleno in Novaka Đokovića ujeli med strastnim poljubljanjem To fatalno lepotico ljubi Carlos Alcazar To fatalno lepotico ljubi Carlos Alcazar Kdo je provokativna nimfomanka, ki uničuje kariere športnikov? Kdo je provokativna nimfomanka, ki uničuje kariere športnikov? Vroči prizori s tribun Wimbledona, lepa manekenka na očeh vseh poljubljala partnerico Vroči prizori s tribun Wimbledona, lepa manekenka na očeh vseh poljubljala partnerico Lepa srbska teniška sodnica uničila svoj lepi obraz Lepa srbska teniška sodnica uničila svoj lepi obraz Slavna tenisačica imela mokre sanje o tenisaču, danes sta skupaj Slavna tenisačica imela mokre sanje o tenisaču, danes sta skupaj To je osramočeni Boris Becker storil svoji bivši To je osramočeni Boris Becker storil svoji bivši Zaljubljen Jan Oblak objavil selfi s svojo izbranko Zaljubljen Jan Oblak objavil selfi s svojo izbranko Ta lepotica je ukradla srce Jana Oblaka Ta lepotica je ukradla srce Jana Oblaka Takšna je danes pobiralka žogic, ki je omrežila Nadala Takšna je danes pobiralka žogic, ki je omrežila Nadala Pobiralke žogic z drzno opravo povzročile škandal Pobiralke žogic z drzno opravo povzročile škandal Zaradi velikih prsi zasmehovana, zdaj se umika iz tenisa Zaradi velikih prsi zasmehovana, zdaj se umika iz tenisa Bivša zmagovalka Wimbledona zdaj stavi na svoje telo Bivša zmagovalka Wimbledona zdaj stavi na svoje telo Umrl moški, ki je zabodel Moniko Seleš Umrl moški, ki je zabodel Moniko Seleš Najlepša tenisačica nima prijateljic v karavani, zato pa hordo oboževalcev, ki obožujejo njeno telo Najlepša tenisačica nima prijateljic v karavani, zato pa hordo oboževalcev, ki obožujejo njeno telo Bila je najlepša tenisačica na svetu, omrežila je Trumpa, danes je homoseksualka Bila je najlepša tenisačica na svetu, omrežila je Trumpa, danes je homoseksualka Lepi tenisačici ujeti v kočljivi situaciji, tako sta se odzvali Lepi tenisačici ujeti v kočljivi situaciji, tako sta se odzvali Dolgonoga Marija Šarapova v mrežastih nogavicah burila domišljijo Dolgonoga Marija Šarapova v mrežastih nogavicah burila domišljijo Tako je danes videti nekoč brhka Jelena Dokić Tako je danes videti nekoč brhka Jelena Dokić Je Đoković goljufal? Kaj je pisalo v skrivnostnem sporočilu v steklenici? Je Đoković goljufal? Kaj je pisalo v skrivnostnem sporočilu v steklenici? Najbolj seksi tenisačica, ki to ni Najbolj seksi tenisačica, ki to ni Tako je danes videti seksi pobiralka žog, ki je pred leti očarala Nadala Tako je danes videti seksi pobiralka žog, ki je pred leti očarala Nadala Posebnosti wimbledonske ''svete trave'' – visoka kazen za igralce, ki jo poškodujejo Posebnosti wimbledonske ''svete trave'' – visoka kazen za igralce, ki jo poškodujejo

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394