Moskisvet.com
Človeški namizni nogomet brez stika

Športi z žogo

Nova realnost: nogomet brez stika

A.P.
05. 07. 2020 06.00
0

Nogomet je kontaktni šport – ali pač? V času, ko po svetu razsaja novi koronavirus, iščemo načine, kako kar najbolj uživati in prakticirati stvari, ''kot nekoč'', pri tem pa biti karseda odgovoren in poskrbeti za varnost. Medtem ko se je nogomet na zelenice marsikje ob strogih varnostnih ukrepih že vrnil, a brez gledalcev, so v Argentini skupinske športne aktivnosti še vedno v večini primerov prepovedane, zato so iznašli ''brezkontaktni'' nogomet.

Je nogomet mogoče igrati brez stika s tekmeci? V Argentini so se domislili zanime rešitve po vzoru človeškega namiznega nogometa, ki je povečana različica namiznega nogometa, a igre niso omejili tako, da bi igralce privezali oz. linijsko omejili, pač pa so jim omejili prostor. Lastnik nekega nogometnega igrišča ga je namreč razdelil na 12 različno velikih pravokotnikov, ki so namenjeni posameznim igralcem. Ti okvirja med igro ne smejo zapustiti, prav tako se ne smejo dotakniti nasprotnika. V Argentini so zaradi širjenja bolezni covid-19 namreč skupinske športne aktivnosti, ki presegajo 10 ljudi, še vedno preprovedane, na ta način pa je volk sit in koza cela.

Zaradi ugrabitve Nezemljanov zamudil na trening
Preberi še
Zaradi ugrabitve Nezemljanov zamudil na trening

Za nekoliko prirejeno človeško različico namiznega nogometa, kjer ima vsako moštvo po pet igralcev, stoji ekipa okoli Gustava Ciuffa, lastnika nogometnega igrišča v Pergaminu, ki ga je priredila na način, ki ustreza zahtevam vlade in zadosti tistim željnim igranja nogometa. Igralec ima na voljo med 45 in 90 kvadratnimi metri igralne površine, kar je odvisna od njegovega igralnega položaja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Zbirka najbolj ''bistroumnih'' izjav nogometašev
Preberi še
Zbirka najbolj ''bistroumnih'' izjav nogometašev
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382