Moskisvet.com
Haaland

Športi z žogo

Nogometni Luka Dončić: Haaland rekordno na 60 metrov

A.P.
19. 02. 2020 12.49
1

Erling Braut Haaland je s prihodom v dortmundsko Borrusio začel na novo pisati nogometno zgodovino. V slogu Luke Dončića iz dneva v dan podira mejnike. 19-letni Norvežan je v polnem sijaju zablestel tudi na tekmi osmine finala Lige prvakov proti pariškemu PSG-ju, ki mu je zabil dva gola in odlično strelsko formo iz nemške bundeslige prenesel tudi v najbolj elitno klubsko tekmovanje. Poleg dveh golov, ki je Nemcem prinesel pomembno zmago v boju za četrtfinale, pa odmeva še en njegov dosežek.

Na tekmi osmine finala Lige prvakov je norveški čudežni deček nogometa, Erling Braut Haaland (originalno Håland), razdaljo 60 metrov pretekel v 6,64 sekunde (!), kar je le 0,3 slabše od svetovnega rekorda na tej razdalji, ki ga drži ameriški šprinter Chris Coleman, ki je leta 2018 na dvoranskem svetovnem prvenstvu uro ustavil pri 6,34.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

To samo potrjuje njegove izjemne atletske sposobnosti, ki jih na zelenici spretno vnovčuje. Zaradi njegove fizične pojave ga primerjajo z akcijsko zvezdo B-filmov, mišičnjakom Dolphom Lundgrenom, le da je Norvežan, ki se je januarja iz avstrijske lige – ta je po kakovosti razred nižje od nemške – za 20 milijonov evrov preselil v Nemčijo, na zelenicah še precej večja zvezda, kot je bil 62-letni Švedski igralec na velikem platnu. S 6,64 je podrl tudi norveški rekord na 60 metrov, ki je do zdaj znašal 6,55 sekunde.

Neymar je bil kljub golu v senci mladega Norvežana.
Neymar je bil kljub golu v senci mladega Norvežana. FOTO: Profimedia

A treba je stopitu tudi v bran šprinterjem, saj je Haaland čas postavil po letečem štartu, kar pa ne zmanjšuje vrednosti njegovega dosežka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Imamo odgovor, kdaj pride VAR v prvo slovensko ligo
Preberi še
Imamo odgovor, kdaj pride VAR v prvo slovensko ligo

Potem ko je v Leedsu rojeni Haaland za Salzburg v skupinskem delu Lige prvakov dosegel kar osem golov, pridno polni mrežo tudi za rumeno-črne, za katerega do zdaj ni zadel zgolj na eni tekmI! V Bundesligi je v 450 minutah zabi kar 11 golov, kar pomeni, da gol doseže vsakih 41 minut!

Haaland je na tekmi tekel s hitrostjo 36 km/h.
Haaland je na tekmi tekel s hitrostjo 36 km/h. FOTO: Profimedia

Z včerajšnjima goloma je postal edini nogometaš v zgodovini, ki je v isti sezoni Lige prvakov dosegel zadetek za dve različni moštvi. Zadel je na devetih od 10 tekem v LP v tej sezoni, in sicer osem za Bike in dva za četico Luciana Favreja. To sicer ne bi bilo mogoče, če UEFA preteklo sezono ne bi spremenila pravila, ki nogometašu dovoljuje, da v isti sezoni obleče dres dveh različnih moštev v Ligi prvakov.

25. in 26. februarja si boste lahko na VOYO in Kanalu A ogledali tudi preostale tekme osmine finala, ko se bodo udarili Chelsea in Bayern, Napoli in Barcelona, Real Madrid in Manchester City ter Lyon in Juventus.

Hallanda boste v Ligi prvakov na delu lahko ponovno občudovali 11. marca v Parizu. Tekme LP si sicer lahko v živo ogledate na Kanalu A ali na VOYO. Že danes vas čakata novi tekmi osmine finala in sicer se bosta pomerila Atalanta z našim Josipom Iličićem in Valencia ter lanski finalist Tottenham in RE Leipzig Kevina Kampla, ki pa je žal poškodovan.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382