ŠPORTI Z ŽOGO

Šeška ''prodali'' na podlagi košarkarske vragolije, ki je pod obročem ne zmore niti Dončić

M.S.
21.09.2022, 5:00
0
Slovenski nogometaš Benjamin Šeško, ki mu v karieri napovedujejo veliko uspeha in mu nekateri pravijo kar novi Erling Haaland, je bodoče delodajalce prepričal (tudi) s košarkarsko vragolijo. Verjetno je ''Beni'' edini nogometaš na svetu, ki je bil prodan na podlagi košarkarskega posnetka.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Nogomet včasih piše nenavadne zgodbe. Eno takšnih je spisal tudi slovenski nogometaš Benjamim Šeško, ki je trenutno eden najbolj vročih mladih nogometašev na svetu in vzhajajoča zvezda evropskega nogometa. 195 centimetrov visok Slovenec se prihodnjo sezono seli v nemško Bundesligo, kjer bo oblekel dres RB Leipzigu. Trenutno 19-letni Radečan še brani barve avstrijskega Salzburga, kjer igra na položaju napadalca. Kar druži oba kluba, je glavni sponzor Red Bull, ki ljubi ekstremno in drugače, zato je agent Šeška Elvis Bašanović Avstrijcem tedaj poslal tudi posnetek 14-letnega Šeška, na katerem ta izvede pravcato košarkarsko vragolijo, ko z nogo zbije žogo, zataknjeno za obroč, ki je na višini 3,05 metra! Nekaj, česar ni sposobna večina košarkarjev.

Benjamin Šeško bo v prihodnji sezoni nastopal v prvi nemški ligi.
Benjamin Šeško bo v prihodnji sezoni nastopal v prvi nemški ligi./ FOTO: Twitter

PREBERI ŠE
Z VAR-om postregel kar navijač s telefonom

Bodoči delodajalci so bili nad fizičnimi sposobnostmi Slovenca navdušeni in iz Domžal je Šeško za 2,5 milijona evrov leta 2019 odšel v avstrijsko prvo ligo. "Benjamim je eden redkih nogometašev, ki je bil prodan na podlagi košarkarskega posnetka. Ko smo se z Red Bullom pogovarjali za prestop, je imel Benjamin posnetek, na katerem je bila žoga zataknjena za košarkaški obroč – ko je posnel ta video, je bil star 14 let –, on pa je tekel proti žogi in jo z nogo zbil. Ta posnetek sem poslal vsem klubom, s katerimi smo se tedaj pogovarjali," je za Sportklub pojasnil Bašanović, ki je dejal, da so takšni fenomeni zanimivi predvsem za Red Bull in angleške klube. "S športnim direktorjem Salzburga se še danes rada pošaliva, da je bil edini nogometaš, ki sem ga prodal na podlagi košarkarskega videa."

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

 

Šeško je sicer kot mladenič veliko časa preživel tudi na košarkarskem parketu in pojasnil, da mu je košarka pomagala pri koordinaciji in da je kljub višini danes prav zaradi nje zelo agilen, saj je pri košarki veliko gibanja oz. spreminjanja smeri. Kljub temu da je prakticiral oba športa, je bil nogomet od nekdaj prva izbira. Šeškova tržna vrednost po Transfermarktu je trenutno 20 milijonov evrov. S Haalandom ga primerjajo, ker sta oba centralna napadalca, velikana, hitra in nevarna. Prav tako sta oba mednarodno kariero začela v Salzburgu, le da je Haaland nato odšel k Borussii Dortmund. Letos je prestopil v Manchester City. "Kolegi v klubu so mi povedali, da sva si s Haalandom zelo podobna, predvsem po hitrosti. Večina mi celo reče, da sem boljši od njega," se primerjave ne brani Slovenec.

PREBERI ŠE
Sara Goltes: Športnike se podpira izključno in samo, ko so na vrhuncu