Moskisvet.com
McDonald je za Alajuelense podpisal lani.

Športi z žogo

Nogometaš McDonald se je zaradi sponzorja preimenoval v Burger King

A.P.
05. 06. 2020 08.09
0

V svetu profesionalnega športa se vse vrti okoli denarja in sponzorjev, ki si pogosto lastijo športnika ali klub in močno krojijo njihove kariere. Športniki morajo tako med drugim izpolnjevati številne sponzorske obveznosti in včasih početi tudi kaj, kar jim (tisti trenutek) ni po godu. Nogometaš Kostarike je šel še korak dlje.

Jonathan McDonald je za svoj zadnji klub podpisal leta 2019.
Jonathan McDonald je za svoj zadnji klub podpisal leta 2019. FOTO: Profimedia

Kariere športnikov so v mnogočem odvisne od sponzorskega denarja, ki zagotavlja ali optimalne pogoje za trening ali golo preživetje, zato je marsikateri športnik pripravljen storiti za sponzorski denar več, kot bi morda želel. Tudi 32-letni kostariški nogometaš Jonathan McDonald in eden najboljših nogometašev kostariškega kluba Alajuelense je privolil v nenavadno idejo. Zaradi sponzorja kluba je spremenil svoj priimek. Ne uradno, zato pa je na tekmi na hrbtu dresa namesto McDonald pisalo Burger King. Ta mednarodna veriga hitre prehrane je namreč sponzor kluba.

McDonald je za Alajuelense podpisal lani.
McDonald je za Alajuelense podpisal lani. FOTO: Profimedia
10 nogometnih pravil, za katere verjetno niste vedeli, da obstajajo
Preberi še
10 nogometnih pravil, za katere verjetno niste vedeli, da obstajajo

Inovativna marketinška poteza napadalca je pritegnila veliko pozornosti in v hipu postala hit. McDonald je v prikrojenem dresu pritekel na igrišče na dvoboju z Deportivom Saprisso. Derbi si je v živo ogledalo veliko število Kostaričanov, Burger King pa je zagotovo zadovoljen nad potezo svojega varovanca, ki je s tem poskrbel še za dodatno promocijo, od katere ima nekaj seveda tudi McDonald's, sicer velik konkurent oz. kar smrtni sovražnik Burger Kinga.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tovrstna poteza v marsikateri ligi ne bi bila mogoča, saj pravila ne dopuščajo imen na dresih, ki se razlikujejo od pravega imena nogometaša. Če koga zanima še rezultat dvoboja. Tekma se je končala z remijev, potem ko je Saprissa povedla z 2:0, na koncu pa pred praznimi tribunami iztržila remi.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382