Moskisvet.com
Faiq Bolkiah

Športi z žogo

Niti 20 milijard mu ni kupilo minute na igrišču: najbogatejši nogometaš ostal brez kluba

A.P.
19. 08. 2020 08.20
2

Brunejski nogometaš Faiq Bolkiah, ki velja za najbogatejšega nogometaša na svetu, je ostal brez delodajalca. Brunejski princ je tako trenutno brez kluba.

V Los Angelesu rojeni Faiq Bolkiah ljubiteljem nogometa ni znan, saj se 22-letni brunejski nogometaš na zelenici v članski vrsti še ni uspel dokazati. Kljub temu se nad življenjem ne more pritoževati, saj ima zdaj že nekdanji član angleškega prvoligaša Leicester Cityja pod palcem več kot 20 milijard ameriških dolarjev. Kljub temu si mu pri premierligašu ni uspel izboriti niti minute na igrišču, potem ko je leta 2016 s klubom podpisal pogodbo, zato pa je nastopal za mladinsko ekipo ''Lisic'', ki so se med elito vrnile leta 2014 in v sezoni 2015/2016 presenetljivo postale prvak. Pred tem je bil Faiq član mladinske ekipe Southamptona, Arsenala in Chelseaja, kljub temu pa se mu niso uresničile otroške sanje, da bi zaigral v najelitnejšem razredu angleškega nogometa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Tako je danes videti mlad navijač, ki je leta 2002 kazal sredinca
Preberi še
Tako je danes videti mlad navijač, ki je leta 2002 kazal sredinca

Novica se verjetno ne bi znašla v medijih, če ne bi bil Bolkiah najbogatejši nogometaš na svetu, saj gre za člana brunejske kraljeve družine, nečaka sultana Hassanala Bolkiaha in njegovega naslednika, čigar premoženje je ocenjeno na 17 milijarde evrov. Z Leicester Cityjem je kapetanu brunejske izbrane vrste pogodba potekla 1. julija, trenutno pa po navedbah Transfermarkta še nima novega delodajalca. Sicer pa je najbogatejši nogometaš Cristiano Ronaldo (Juventus), sledi mu Lionel Messi (Barcelona).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382