Moskisvet.com
Japonski superpokal

Športi z žogo

Neslavni rekord: zapravili 9 11-metrovk zapored!

A.P.
08. 02. 2020 19.46
0

Saj ni res, pa je! V japonskem nogometnem super pokalu smo bili priča nenavadnemu dogodku, kakršnemu nogometna zgodovina še ni bila priča. Potem ko se je tekma po rednem delu končala z neodločenim izidom, so o zmagovalcu odločale 11-metrovke. Po dve uspešno realiziranih serija je kar 9 nogometašev zapored zapravilo svoj strel!

Vsi, ki so si ogledali finalni obračun japonskega superpokala so bili priča pravemu trilerju na zelenici z zaključkom, ki ga nogometna zgodovina ne pomni in prej sodi v vaško nogometno ligo, profesionalnim nogometašem pa zagotovo ni v čast.

Njegov ponos! Beckham ga je prvič pokazal javnosti!
Preberi še
Njegov ponos! Beckham ga je prvič pokazal javnosti!

V finalu sta se udarila kluba Vissel Kobe in Yokohama F. Marinos. Slednji so trikrat zaostajali, a do izteka 90-ih minut vsakič uspeli izenačiti (po uri in pol igre je bilo na semaforju 3:3). Kot da redni del ne bi bil dovolj dramatičen, so nogometaši za pravo srhljivko poskrbeli med streljanjem 11-metrovk, ko so eni in drugi v obup spravljali svoje navijače.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V nogometu je, za razliko od hokeja, v veliki prednosti tisti, ki strelja na gol in vsa zapravljen strel je velik hendikep za ekipo. A ne tokrat. Potem ko je prvi strel Thiago Martins (Yokohama F. Marinos) pred nabito polnim stadionom Saitama Stadium (51.397 gledalcev) pretopil v zadetek in je legenda Barcelone Andres Iniesta (Vissel Kobe) poravnal izid, v polno pa sta nato zadela tudi Takahiro Ogihara in Junya Tanaka, se je zataknilo. In to kako. Vrata so bila za nogometaše kar naenkrat zakleta. Bodisi se je izkazal vratar, bodisi je gol preprečila prečka oz. vratnica, bodisi so bili nogometaši nenatančni.

Taktični prekrški v nogometu: ali cilj res opravičuje sredstva?
Preberi še
Taktični prekrški v nogometu: ali cilj res opravičuje sredstva?

Prav nihče na stadionu ni mogel predvideti, kaj se bo zgodilo po dveh serijah enajstmetrovk. Kar 9 (!) nogometašev zapored ni zadelo! Med njimi ne tudi še en nekdanji nogometaš Barcelone in Arsenala, Thomas Vermaelen. Šele v štirinajstem seriji smo tako dobili zmagovalca, ki ga je odločil strel Hoture Yamaguchija. S tem je Vissel Kobe po četrt stoletja prišel do svoje šele prve lovorike.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382