Moskisvet.com
Hrvaška nogometna reprezentanca dresi 2020

Športi z žogo

Namesto šahovnice QR koda? Hrvati na Euro z najgršimi dresi v zgodovini?

A.P.
04. 12. 2019 10.50
7

Hrvaška nogometna reprezentanca je 20. novembra na tekmi proti Gruziji odigrala zadnjo tekmo v črno-modrih dresih, s katerimi se je dokopala do finala svetovnega prvenstva v nogometu leta 2018 in so jih navijači vzljubili, saj so bili v njih Ognjeni nepremagljivi. Ti dresi so danes le še zbiratelji kos, saj bo hrvaški opremljevalec spomladi za Euro 2020 predstavil nove reprezentančne drese. A nedavno je v javnost pricurljala fotografija, kakšen naj bi bil videti nov dizajn – če strnemo: navijači niso zadovoljni in dizajn označujejo za modno katastrofo.

Hrvaška nogometna reprezentanca, ki se je za razliko od slovenske kvalificirala na evropsko nogometno prvenstvo leta 2020 – to bo prvič potekalo v ducat evropskih mestih – bo na prvenstvu Stare celine nastopala v novih dresih, ki bodo uradno predstavljeni spomladi.

''Nepremagljivi'' dres, ki so ga vzljubili tudi navijači.
''Nepremagljivi'' dres, ki so ga vzljubili tudi navijači. FOTO: Profimedia

Že zdaj pa so na splet pricurljale neuradne fotografije dresa, s katerim naj bi se Hrvati zoperstavili nasprotniku na Euru 2020. Navijači z dizajnom niso zadovoljni – večina meni, da je naravnost katastrofalen – saj gre za precej popačeno različico slovite šahovnico, ki bolj spominja na QR kodo, saj kvadrati niso več iste velikosti. Rdeče-bela barva sicer ostaja.

Morda pa bi bila usoda v finalu drugačna, če bi Hrvati nosili temno različico dresov.
Morda pa bi bila usoda v finalu drugačna, če bi Hrvati nosili temno različico dresov. FOTO: Profimedia

Čeprav gre za domnevne drese, pa portal Footy Headlines, ki je dizajn objavil, slovi po ekskluzivnih in točnih razkritjih, zato so navijači Ognjenih upravičeno zaskrbljeni, čeravno je Hrvaška nogometna zveza pred mesecema zanikala, da je naročila izdelavo podobnih dresov.

Ogljični odtis: kdo so nagometaši, ki najbolj škodujejo planetu
Preberi še
Ogljični odtis: kdo so nagometaši, ki najbolj škodujejo planetu

Hrvati se bodo v skupinskem delu Eura v Londonu junija uradili z domačini Angleži, Čehi in zmagovalcem play-offa C (Norveška, Srbija, Škotska, Izrael).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382