Moskisvet.com
Olimpija Triglav

Športi z žogo

Mislil je, da mu bo nesebično pomagal, a vratar Olimpije je imel drugačne načrte

A.P.
26. 02. 2020 10.58
2

Potem, ko sta se Olimpija in Maribor na prvi tekmi spomladanskega dela prve nogometne lige razšla z neodločenim izidom, je v 22. krogu Olimpija nenadejano oddala vse tri točke, potem ko je na domačem igrišču doživela boleč poraz proti Kranjskemu Triglavu, ki prihaja z začelja lestvice. A še bolj kot poraz odmeva poteza vratarja Olimpije, ki ji navijači Zmajev ploskajo, spet drugi zahtevajo kazen.

Ljubljanska Olimpija je v 22. krogu izgubila proti tekmecem iz Kranja, s čimer je vodilna ekipa državnega prvenstva omogočila, da so se ji tekmeci na lestvici povsem približajo. Bitka za naslov tako ostaja še naprej odprta.

Nejc Vidmar je eden najboljših slovenskih vratarjev.
Nejc Vidmar je eden najboljših slovenskih vratarjev. FOTO: Profimedia

Olimpija se je v zaostanku znašla po 40 minutah igre, vodstvo pa so Triglavčani podvojili v 72. minuti. Proti koncu tekme, ko je Olimpiji voda že pošteno tekla v grlo, se je pripetil nenavaden dogodek, ki je razburil predvsem privržence kranjskega kluba, njeno upravo in strokovno vodstvo. Ko je 20-letni branilec Olimpije Eric Boakye v duelu s ''Triglavčanom'' Martenom Wilmotsom temu v 87. minuti po izbijanju stopil na nogo, je ta obležal ob robu igrišča in pokazal, da potrebuje zdravniško pomoč.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Ronalda ''ujeli'' golega v kopalni kadi z otroci
Preberi še
Ronalda ''ujeli'' golega v kopalni kadi z otroci

Čez nekaj trenutkov je do njega pritekel Nejc Vidmar, prvi vratar Olimpije in rekorder po številu minut brez prejetega zadetka v prvi slovenski ligi. Čeprav je bil 21-letni Belgijec prepričan, da je 30-letni Ljubljančan pritekel na pomoč, pa je imel Olimpijin čuvaj mreže drugačne načrte, saj je mladega napadalca zgolj prijel za nogo in zvlekel čez avt črto, da bi se lahko tekma nemoteno nadaljevala in bi mu morebitno zdravniško pomoč nudili zunaj igrišča, sam pa stekel nazaj v gol. Na potezo je burno odreagirala klop Triglava, sodnik pa situacije ni označil za sporne in Vidmarja ni kaznoval.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Je Neymar izsilil rdeč karton, da gre lahko na karneval v Rio?
Preberi še
Je Neymar izsilil rdeč karton, da gre lahko na karneval v Rio?

Menite, da je vratar Olimpije storil prav? Zavlačevanje je sestavni del nogometne igre, pogosto pa si ekipe kupujejo čas tudi s simuliranjem poškodb. Na čigavi strani ste tokrat? V luči zavlačevanja so bila pred časom uveljavljena tudi nova pravila in zdaj mora igralec, ki odhaja z igrišča, tega zapustiti po najkrajši možni poti, sicer sledi kazen. Več o novih pravilih si lahko preberete TU.

Taktični prekrški v nogometu: ali cilj res opravičuje sredstva?
Preberi še
Taktični prekrški v nogometu: ali cilj res opravičuje sredstva?

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382