Moskisvet.com
Čiro Blažević

Športi z žogo

Legendarni Ćiro: ''Če se okužim, sem gotov!''

A.P.
30. 03. 2020 10.31
2

Legendarni Miroslav "Ćiro" Blažević kljub zavidljivi starosti – šteje že 85 pomladi – ne kaže znakov upehanja, a tudi ''nesmrtni'' trener vseh trenerjev se še kako dobro zaveda, da ga lahko novi koronavirus kaj hitro spravi v grob.

Trenerska legenda Miroslav Ćiro Blažević se zaradi razsajanja bolezni covid-19 te dni, kot večina, zadržuje doma, saj s svojimi 85. leti spada v rizično skupino. A karantena mu ni vzela dobre volje, čeravno se zelo dobro zaveda, da bi z okužbo najverjetneje podpisal svojo smrtno obsodbo. No, slabo leto nazaj so Blaževića že pokopali, potem ko je revizionistična stran na Facebooku Mit o Jugoslaviji objavila lažno osmrtnico. ''Vesel sem, da sem živ in da lahko berem svojo osmrtnico,'' se je na to odzval Ćiro in obžaloval, da ljudje ''v takšnih stvareh najdejo zadovoljstvo.''

Ćiro Blažević se strogo drži navodil vlade.
Ćiro Blažević se strogo drži navodil vlade. FOTO: Dreamstime

Kljub kritični situaciji na Hrvaškem in v svetu Blažević ostaja vedrega duha, a priznava, da bi brez pomoči svojega sina v teh dneh težko shajal. Na vprašanje srbskega Kurirja, kako je te dni, je odgovoril povsem v svojem slogu. "Je*eno, sin moj, je*beno. Prosim boga, da me ne bi napadlo to zlo, saj sodim v rizično skupino. Če bi zbolel, se ne bi izmazal. To bi bil moj konec. Sedim doma, sem zelo discipliniran, poslušam in spoštujem vse, kar nam naročijo," je pojasnil trener vseh trenerjev, ki zdaj živi v Zagrebu, ki ga je nedavno prizadel tudi močan potres, ki pa ni poškodoval nobenega od njegovih štirih stanovanj, ki jih ima tu v lasti. ''V vsaki dani situaciji je človek sposoben ukrepati, se skriti, pobegniti ali se nekako zaščititi, toda v primeru tega potresa sem samo čakal, da me stene pokopljejo. Verjemite mi, majalo se je bolj kot na ladji,'' je situacijo orisal bivši bosansko-hercegovsko-hrvaški nogometaš in trener, ki ga je nekoč prijatelj Milorad Pupovac rešil iz dvigala, potem ko je to obstalo in se je iz njega slišalo glasno Ćirovo psovanje.

Bažević te dni ne želi izzivati usode.
Bažević te dni ne želi izzivati usode. FOTO: Kanal A
Ćiro ima edini ljubezenski nasvet, ki ga moški potrebuje!
Preberi še
Ćiro ima edini ljubezenski nasvet, ki ga moški potrebuje!

V času karantene Blažević k sreči ni prepuščen samemu sebi. In kdo skrbi, da ima vse, kar potrebuje? "Moj sin! Pride in prinese vse, kar potrebujem, za kar sem mu hvaležen. Pazi to – jaz, hvaležen (smeh). Zakaj naj bi se mu zahvalil? Saj se ga jaz naredil, pi**a mu materina! Komu naj bi pomagal, če ne meni? Če samo pomislim, kako sem jaz skrbel za svoje – takoj bi mu vzel eno ali dve stanovanji, ki ju bo podedoval," se ni pustil omehčati Ćiro. In kako v teh težkih časih ohranja dobro voljo? ''Kitajska in ZDA sta z vsemi svojimi milijardami nemočni v boju z virusom – kaj v tem primeru ostane navadnemu človeku? Ne smem se prepustiti malodušju, pomembno je, da ohranjam optimizem,'' razlaga Blažević, ki dodaja, da ''zdaj bolj pogrešam čaršijo kot takrat, ko sem bil zaprt v Franciji.'' Spomnimo, Hrvat je bil zaradi domnevne vpletenosti v podkupovalno afero v Franciji krajši čas v zaporu, a je sam vedno trdil, da je nedolžen in pravi, da ima čisto vest.

Nogometni trenerji, ki kadijo kot Turki
Preberi še
Nogometni trenerji, ki kadijo kot Turki

Ćiro je za našega novinarja pred časom dal tudi zanimiv intervju, ki mu lahko prisluhnete v nadaljevanju.

Anamaria razkrila, od česa je Dončić odvisen v karanteni
Preberi še
Anamaria razkrila, od česa je Dončić odvisen v karanteni

Za svoje zdravje je sicer te dni trepetal tudi legendarni Robert Prosinečki, trener turškega prvoligaša Kayserisporja in nekdanji hrvaški nogometni reprezentant, saj so imeli v klubu potrjeno eno okužbo, a k sreči je bil test nekdanjega člana Olimpije negativen.

Prosinečki prav tako spada v rizično skupino, saj je bil pred časom zaradi trebušnih težav trikrat operiran.
Prosinečki prav tako spada v rizično skupino, saj je bil pred časom zaradi trebušnih težav trikrat operiran. FOTO: Damjan Žibert
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376