Moskisvet.com
Luka Dončić LeBron James

Športi z žogo

LeBron James leta 2011 razmišljal o Dallasu

A.P.
20. 05. 2020 09.01
0

Košarkar Los Angeles Lakersov LeBron James že danes velja za enega najboljših košarkarjev vseh časov, po mnenju slovitega trenerja Doca Riversa, ki je pred več kot desetletjem z Bostonom osvojil naslov prvaka v ligi NBA in trenutno sedi na klopi Los Angeles Clippersov, pa bi bil James še boljši nogometaš kot košarkar.

Po mnenju trenerja Doca Riversa bi imel košarkar LeBron James še uspešnejšo kariero v ameriškem nogometu. ''Resnično verjamem, da bi lahko LeBron James, če bi igral nogomet, postal najboljši vseh časov." Ni skrivnost, da je James v dijaških letih blestel v tej vlogi – na srednji šoli St. Vincent-St. Mary je zabeležil 99 ulovljenih podaj, 1912 jardov (povpr. 19,31 na ulovljeno podajo) in 27 zadetkov, šolnino pa mu je pod nos molila tudi slovita univerza Notre Dame.

LeBron James se je pred desetletjem resno spogledoval z ameriškim nogometom.
LeBron James se je pred desetletjem resno spogledoval z ameriškim nogometom. FOTO: AP

Da se je odločil za košarko, naj bi odločila poškodba mezinca, zaradi česar je izpustil preizkušnjo in se nato preusmeril v košarko. Pred časom je na Instagramu delil izsek starega članka, kjer so ga označili za ''največjega talenta v Ohiu'' ter višjo, a počasnejšo verzijo slovitega Randyja Mossa. "Prijatelj mi je pravkar poslal, kar mu je poslal njegov sin. Ta je dejal: 'Nisem vedel, da je bil Bron talent št. 1 v Ohiu?' Rekel je: 'Ja, Bron je bil dober tudi v nogometu.' Odziv sina: 'Noro!' 60 ulovljenih podaj, 1200 jardov in 16 zadetkov v mojem prvem letu na položaju lovilca. Moški lažejo, ženske lažejo – številke ne," je ob tem zapisal James in nadaljeval. ''V četrtem letniku pravzaprav nisem igral (pa tako močno sem si želel), a mi moji fantje niso dovolili. Rekli so mi, da bi me, če bi stopil na zelenico, naskočili (izprašili rit) na vsakem treningu, dokler ne bi rekel, da imam dovolj. Mislim, da sem se odločil prav! Ha! Kakorkoli, vsi vi na položajih LB/CB/S se lahko zahvalite mojim modelom, da sem ostal pod koši, sicer bi imeli veliko posnetkov, kako vas vse skupaj 'mossam','' je bil slikovit James, ki se je odzval tudi na nedavni komentar slovitega trenerja in dejal, da se je leta 2011 resno poigraval z idejo, da bi (začasno) presedlal v ameriški nogomet. Razlog ni bilo pomanjkanje motivacije, kot v primeru Michaela Jordana, ki se je po smrti očeta podal v baseball, pač pa 'lockout'. Če je letošnjo sezono nenadejano prekinil koronavirus, se je liga NBA, katere komisar je bil tedaj David Stern, leta 2011 ukvarjala z drugačnim težavami – prenehanjem vseh dejavnosti (zaradi 'lockouta' je bila pred tem skrajšana tudi sezona 1998/99), kar je bila posledica stavke igralcev, potem ko se sindikat košarkarjev (NBPA) ni mogel uskladiti z lastniki klubov, ki so želeli uvesti drastične omejitve plač igralcev – o novi kolektivni pogodbi. Sezona se je takrat zamaknila s 1. novembra na 25. december.

Trener Doc Rivers, ki ga James zelo ceni, je prepričan, da bi bil LeBron tudi vrhunski nogometaš.
Trener Doc Rivers, ki ga James zelo ceni, je prepričan, da bi bil LeBron tudi vrhunski nogometaš. FOTO: AP
Košarkarji, zaradi katerih so morali spremeniti pravila igre
Preberi še
Košarkarji, zaradi katerih so morali spremeniti pravila igre

''Nisem vedel, koliko časa bo trajal 'lockout' ,zato sva s trenerjem oktobra in novembra treninge prilagodila nogometu,'' je za Uniterrupted dejal James, ki je dodal, da ste se že začela privajati 40-sekundnemu pravilu za pripravo akcije in delala težje potiske s prsi. Prav trener Mike Mansias, ki prihaja iz Teksasa, je bil iniciator ideje. James sicer ne skriva, da je navijač ekipe Dallas Cowboys – njegov dolgoletni prijatelj in poslovni partner Maverick Carter je nekoč priznal, da mu je lastnik Dallasa Jerry Jones ponudil profesionalno pogodbo – in da je tedaj resno razmišljal o menjavi športa, saj da nikoli ni imel priložnosti, da bi zaokrožil srednješolsko nogometno kariero. Priznal je tudi, da pogosto sanja o ameriškem nogometu. ''Kar je nenavadno, je, da v sanjah nikoli nisem na zelenici. Bodisi sem v slačilnici, se oblačim, govorim o tem ali vidim navijače. Tisti trenutek, ko pa bi moral priteči na igrišče, se nekaj zgodi in se sanje prekinejo,'' je dejal 35-letni James, ki mu je zdaj verjetno že odpeljal zadnji vlak za resni preizkus v ligi NFL.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Tragična smrt Jordanovega očeta: prepoznali so ga šele po zobeh
Preberi še
Tragična smrt Jordanovega očeta: prepoznali so ga šele po zobeh
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382