Moskisvet.com
Luka Dončić in Luka Rupnik

Športi z žogo

Košarkar Luka Rupnik Dončiću preroško napovedal tekmo kariere v NBA

A.P.
24. 08. 2020 11.08
3

Slovenski košarkarski reprezentant Luka Rupnik, tudi dobri prijatelj Luke Donića, ki je nedavno podpisal enoletno pogodbo s češkim prvoligašem Nymburkom, je po četrti tekmi končnice med Dallasom in Los Angelesom delil preroško dopisovanje z Dončićem pred nato zgodovinsko tekmo našega košarkarskega bisera, ko je ta v podaljšku s trojko tik pred zvokom sirene odločil zmagovalca in s strelskim rekordom izenačil serijo na 2:2.

Le kdo ne pozna znamenite tekme Michaela Jordana, t.i. ''flu game'', ko je Jordan tekmo proti Utahu odigral s trebušno gripo (kasneje se je izkazalo, da je šlo za zastrupitev s hrano). Epska predstava iz leta 1997 še danes odmeva, preroški Luka Rupnik pa je svojevrstno ''flu game'' predvidel za Luko Dončića na četrti tekmi prvega kroga končnice lige NBA. Nastop Dončića je bil namreč zaradi poškodbe gležnja na tretji tekmi pod velikim vprašajem, a je tik pred dvobojem v Orlandu 77-ica dobila zeleno luč in 40 ur po zvinu je Dončić uprizoril svojo do zdaj verjetno najbolj veličastno predstavo onkraj luže.

To je moral Dragić kot novinec početi za Shaquilla O'Nealla
Preberi še
To je moral Dragić kot novinec početi za Shaquilla O'Nealla

Da je Luka kljub zgolj 21. letom tudi igralec za velike tekme, je na evropskih tleh dokazal večkrat, zdaj pa si je ta status zacementiral tudi v ZDA. Njegova zmagovita trojka v izdihljajih tekme s Clippersi je obšla svet, čestitke so začele deževati z vseh strani, tudi s strani številnih aktualnih zvezdnikov lige NBA.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Anekdoto pa je podelil tudi Luka Rupnik, ki se je pred tekmo dopisoval z Dončićem in ga vprašal, če bo stisnil zobe in zaigral na tekmi, ki jo je zaradi otečenega kolena izpustil drugi zvezdnik Dallasa, Latvijec Kristaps Porzingis. Dončić mu je tedaj odgovoril, da še ne ve, Rupnik pa je preroško zapisal: ''To bo k flu game. Boš vidu. 45 pik.''

Luka Rupnik je napovedal veliko predstavo Dončića
Luka Rupnik je napovedal veliko predstavo Dončića FOTO: Instagram
''Flu Game'': je bil Jordan tisti večer zastrupljen?
Preberi še
''Flu Game'': je bil Jordan tisti večer zastrupljen?

In res, 27-letnik ni bil daleč od resnice, saj se je Dončić ustavil pri 43 točkah, kar je njegov strelski rekord, temu pa dodal še velikih 17 skokov in 13 podaj, z odločilnim metom prek Reggieja Jacksona, kot smetana na vrh torte, pa spisal novo poglavje v legendi o Luki Dončiću.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tu pa je še ena vzporednica z Jordanom. Luka, ki igra v supergah znamke enega največjih košarkarjev vseh časov, je namreč edini, ki je v končnici zbral vsaj 40 točk in ob zvoku sirene odločil tekmo. Jordanu je to uspelo leta 1989, ko je za zmago Chicaga zadel prek Craigha Ehla (t.i. The Shot) na odločilni peti tekmi prvega kroga končnice proti Clevelandu (101:100. Zbral je 44 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 390