Moskisvet.com
Slovenski nogometaši

Športi z žogo

Kdo bi bil državni prvak, če bi šteli samo goli slovenskih nogometašev?

A.P.
16. 03. 2020 09.16
0

Slovensko državno prvenstvo v nogometu je letos izjemno nepredvidljivo, štrene pa Mariboru in Olimpiji mešata Celje in Aluminij. Zdaj ostaja veliko vprašanje, ali se bo sezona sploh končala na način, kot bi se morala, saj je novi koronavirus ustavil tudi vsa športna tekmovanje. Vas zanima, kdo bi bil danes prvak, če bi v prvi slovenski nogometni ligi šteli zgolj zadetki slovenskih nogometašev?

Da se kakovost državnega prvenstva preliva na reprezentančno raven, ni nobena skrivnost. Vse močne nogometne reprezentance imajo močno državno ligo in s tem pomemben bazen nogometašev s težkimi tekmami v nogah. Kot ugotavljajo na nogometnem portalu SNPortal.si, so v preteklosti na slovensko ligo letele številne kritike, češ da daje priložnost tujcem sumljive kakovosti in s tem zapira vrata perspektivnim slovenskim mladcem.

Rok Kronaveter je iz Olimpije prestopil v Maribor.
Rok Kronaveter je iz Olimpije prestopil v Maribor. FOTO: Profimedia
Mislil je, da mu bo nesebično pomagal, a vratar Olimpije je imel drugačne načrte
Preberi še
Mislil je, da mu bo nesebično pomagal, a vratar Olimpije je imel drugačne načrte

Čeprav so mnenja glede tega deljena, so se poigrali s statistiko in preračunali, kakšno bi bilo stanje na lestvici prve slovenske nogometne lige, če bi šteli zgolj zadetki slovenskih nogometašev.

Imamo odgovor, kdaj pride VAR v prvo slovensko ligo
Preberi še
Imamo odgovor, kdaj pride VAR v prvo slovensko ligo

V tem primeru na vrhu s 50 točkami ne bi bila ljubljanska Olimpija, pač pa njen večni tekmec Maribor, ki bi z 31 zadetki slovenskih nogometašev v 25. krogih – 12 od tega jih je prispeval Rok Kronaveter, sedem pa Luka Zahović – zbral 51 točk (razlika v zadetkih 31:9), kar je devet več od prve zasledovalke Mure (42 točk, 25:14), za katero je od Slovencev nasprotnega vratarja največkrat matiral Amadej Maroša. Sledita Celje in Aluminij s 40 točkami, s to razliko, da imajo ''Grofi'' precej boljšo gol razliko (25:10 proti 16:11).

Luka Zahović
Luka Zahović FOTO: Profimedia

Sledijo jima kranjski Triglav s 37 točkami (22:24), ljubljanski Bravo z 31 točkami (20:19), Domžale z 31 točkami (16:23) in Sežana z 19 točkami (4:14). Šele na predzadnjem mestu bi bila po tem scenariju Olimpija, ki bi zbrala pičlih 19 točk, saj so od 52 zadetkov samo tri prispevali Slovenci (3:15). V tem primeru bi šli Ljubljančani na koncu sezone v kvalifikacije za obstanek. Na dno je sicer tudi v tem primeru prikovan velenjski Rudar, ki v tej sezoni sploh še ni vpisal zmage, po tem scenariju pa bi imel vsaj eno (12 točk, 6:29).

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382