Moskisvet.com
Luka Dončić

Športi z žogo

Kdaj bo znano, ali je Luka Dončić novinec leta v ligi NBA?

A.P.
16. 04. 2019 07.59
0

Začela se je končnica v ligi NBA, ki žal mineva brez obeh naših predstavnikov v tej najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Goran Dragić jo je s svojo Vročico zgrešil za las, medtem ko Luka Dončić s svojimi Telički pričakovano že nekaj časa ni bil v boju za vstopnico za mesto v končnici.

Če je bilo pri Miamiju to realno pričakovati, pri Dallasu nanjo niso resno računali, saj okoli Dončića šele začenjajo graditi moštvo za prihodnost in nov naskok na šampionski prstan.

Zanimivo, da je bila pri obeh ekipah to poslovilna sezona za dve legendi kluba. Na eni strani Dwyane Wade, na drugi Dirk Nowitzki, ki sta v zadnjih dveh desetletjih v ligi NBA pustila neizbrisljiv pečat. Tako kot ga je v krstni sezoni pustil Luka Dončić, ki prevzema štafetno palico od Nemca in je ne le postal najboljši novinec zahodne konference prav vsak mesec, ampak tudi najboljši evropski novinec lige NBA vseh časov. V debitantski sezoni je redno polnil vse statistične kolone in sezono, v kateri je v povprečju na parketu prebil 32,2 minute, sklenil s povprečjem 21,2 točke, 7,8 skoka in 6,0 podaje, kar so številke, ki se jih ne bi sramovala niti največja imena svetovne košarke. Pred njim je namreč le sedmim novincev uspelo preseči mejo 21 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zato ne preseneča, da je Dončić največji favorit v bitki za novinca leta (Rookie of the Year), njegov edini resni protikandidat pa je Trae Young (Atlanta Hawks). Kljub nekaterim poizkusom ameriških medijev, ki so skušali v drugem delu sezone ustvariti vtis, da gre za tesno bitko, kot je za najkoristnejšega igralca rednega dela – v igri sta James Harden (Houston Rockets) in Giannis Antetokounmp (Milwaukee Bucks) – pa je edini pravi kandidat za ta naziv Luka in prestižna nagrada mu bržčas ne uide. "Zame je Luka Dončić najboljši novinec po LeBronu Jamesu, Larryju Birdu, Magicu Johnsonu, Michaelu Jordanu in podobnih igralcih," je nedavno dejal njegov trener Rick Carlisle. ''Za Luko je izvrstno prvo leto, a on še ni dokončan izdelek,'' pa je dodal generalni direktor Dallasa Donnie Nelson, ki želi slovenski košarkarski diamant obrusiti še bolj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Dončićev izjemen poklon Nowitzkemu na zadnji domači tekmi
Preberi še
Dončićev izjemen poklon Nowitzkemu na zadnji domači tekmi

Seveda slovenske ljubitelje košarke po koncu rednega dela najbolj zanima, kdaj bo znano, kdo je novinec leta. Liga NBA bo nagrade za dosežke posameznikov v sezoni 2018/19 podelila 24. junija 2019 v Los Angelesu, ko bo znano, komu so šli glasovi športnih novinarjev in športnih mrež. Spomnimo, da je bil pred leti tudi Dragić v središču pozornosti, saj ga je leta 2014 vodstvo lige izbralo za igralca, ki je v sezoni najbolj napredoval.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382