ŠPORTI Z ŽOGO

Je za poraz Slovencev kriva prekrokana noč? Težke obtožbe slovenske reprezentance!

M.S.
20.09.2022, 10:00
0
Marsikdo tudi teden dni kasneje ne more preboleti poraza Slovenije proti Poljski na EuroBasketu 2022, ki je realno za dva razreda slabši nasprotnik. A v športu vedno ne zmagujejo favoriti in žal so se na tokratnem prventvu najbolj opekli prav junaki EuroBasketa 2017. Bosanski mediji so se razpisali, da je razlog za poraz prekrokana noč slovenskih košararjev. Smp Poljake res podcenjevali?

Če kdo ve, kako se lahko s podcenjevanjem tekmeca opečeš, je to Slovenija, ki je bila še do pred nekaj let v kolektivnih športih lahek plen. A časi so se spremenili in Slovenija je na EuroBasket 2022 odšla kot eden glavnih favoritov, še enkrat več pa se je pokazalo, da je naslov lažje napadati, kot braniti. Poleg tega tokrat ni bilo tiste kemije, ki je krasila reprezentanco izpred petih let.

Glavna tvorca uspeha slovenske košarke sta tokrat EuroBasket zapuščala sklonjene glave.
Glavna tvorca uspeha slovenske košarke sta tokrat EuroBasket zapuščala sklonjene glave./ FOTO: Fiba

PREBERI ŠE
To je razlog, da je sojenje na EuroBasketu porazno

Bosanski portal bhbasket.ba je nedavno poročal, da ve, zakaj je slovenska reprezentanca šokantno izgubila proti Poljski v četrfinalu. ''Mačkasti od popivanja in prenajedanja so se Zmaji zoperstavili 'nabrušenim' in strelsko razpoloženmim Poljakom. Hodili so kot bosi po trnju, v svoji nemoči bentili nad sodniki, Luka Dončić pa se je na tiskovni konferenci po koncu tekme posipal s pepelom. Očitno ne brez razloga, saj je dobro vedel, kaj so počeli slabih 15 ur pred pomembno tekmo. Slovenci so pijanico spretno prikrili, jo pometli pod preprogo, v slovenski javnosti pa je po četrtfinalnem porazu s Poljsko ostal grenak priokus. Zdaj vedo, zakaj...,'' so zapisali na portalu, ki se pri obtožbah sklicuje na vir iz Berlina, ki mu verjame na besedo. Vsi, ki ste spremljali tekmo, ste lahko videli, da Slovenci tisti večer niso bili pravi – Dončič je priznal, da je med tekmo dobil protibolečinsko injekcijo – poraz z 90:87 pa boli še toliko bolj, ker so Francozi, ki smo jih v skupinskem delu premagali, v polfinalu Poljake povozili, v tekmi za tretje mesto pa se je z njimi poigrala še Nemčija, ki smo jo Slovenci prav tako premagali.

EuroBasket 2022 lahko podoživite na VOYO.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

PREBERI ŠE
Sramotna poteza francoskega selektorja: sodnika ustavil po rokoborsko

Slovenska košarkarska zveza se na obtožbe, da so slovenski reprezentanti popivali do zgodnjih jutranjih ur, medtem ko jih je tekma s Poljsko čakala ob 20.30, odzvala z besedami, da se s škodoželjnimi obtožbami in neresnicami ne ukvarja. Slab rezultat iz EuroBasketa 2022 za zdaj še nikogar iz strokovnega štaba ni stal glave.

PREBERI ŠE
Z VAR-om postregel kar navijač s telefonom