Moskisvet.com
VAR soba

Športi z žogo

Imamo odgovor, kdaj pride VAR v prvo slovensko ligo

A.P.
19. 02. 2020 08.01
0

Po Ligi prvakov se tudi na slovenske zelenice vrača nogomet, saj se bo z 21. krogom ta konec tedna začel spomladanski del prve nogometne lige. Vrhunec kroga bo večni derbi med Mariborom in Olimpijo, ki tudi zasedata vrh prvenstvene lestvice.

Tako kot v številnih evropskih ligah je tudi slovenska letos izjemno izenačena in v spomladanskem delu sezone se lahko zgodi marsikaj. Številni klubi bi namreč lahko prekrižali načrte nogometašem Maribora in Olimpije, ki bosta morala za morebitni naslov še pošteno garati.

VAR prihaja tudi v slovensko nogometno ligo.
VAR prihaja tudi v slovensko nogometno ligo. FOTO: AP

Medtem ko se je v svetu video tehnologija VAR že dodobra uveljavila in v nasprotju s pričakovanji dviguje več prahu kot nekoč sporne sodniške odločitve, Slovenija nanjo še čaka. Hrvati so video tehnologijo, ki je v pomoč nogometnim sodnikom, vpeljali nedavno, ko se je začel spomladanski del prvenstva in je takoj razburila javnost – vroče je bilo predvsem na tekmi med Varaždinom in Hajdukom iz Splita, ko je sodnik VAR uporabil kar štirikrat. Strošek uvajanja tehnologije je bil po poročanju hrvaških medijev pribl. 1,4 milijona evrov. Od tega je 80 odstotkov pokrila Mednarodna nogometna zveza (FIFA), preostanek pa Hrvaška nogometna zveza (HNS).

Atalanta piše zgodovino. V tej sezoni je bila edina novinka v Ligi prvakov, ki pa se ni izkazala za gostoljubno, saj je na začetku zabeležila tri zaporedne poraze. A nato se je dvignila kot feniks iz pepela in si priigrala uvrstitev v osmino finala, kjer jo čakajo ''Netopirji''.
Atalanta piše zgodovino. V tej sezoni je bila edina novinka v Ligi prvakov, ki pa se ni izkazala za gostoljubno, saj je na začetku zabeležila tri zaporedne poraze. A nato se je dvignila kot feniks iz pepela in si priigrala uvrstitev v osmino finala, kjer jo čakajo ''Netopirji''. FOTO: Profimedia
25. in 26. februarja si boste lahko na VOYO in Kanalu A ogledali tudi preostale tekme osmine finale, ko se bodo udarili Chelsea in Bayern, Napoli in Barcelona, Real Madrid in Manchester City ter Lyon in Juventus.

Kdaj in če lahko VAR pričakujemo na slovenskih zelenicah? Po besedah prvega moža Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića je VAR v prvi slovenski ligi le še vprašanje časa. "Gre za drago rešitev in če ta ne prinaša koristi, je treba biti previden, kako in kdaj jo uvesti. Sicer tudi mi že izvajamo projekt, dobivamo ponudbe, izobražujemo sodnike v tej smeri, ampak ključno je, kdaj in na kakšen način lahko NZS tako drago rešitev tudi financira," je za STA pojasnil predsednik NZS-ja ter dodal: "Želje so bile, da bi s poskusi šli že v jesenskem delu tega prvenstva, ampak realno govorimo o letu 2021. Ali od začetka leta ali od začetka sezone 2021/2022."

Čeferinov bonbonček: nova nagrada v Ligi prvakov
Preberi še
Čeferinov bonbonček: nova nagrada v Ligi prvakov

Pred začetkom 21. kroga prve slovenske nogometne lige nas čaka nov paket tekem osmine finala v Ligi prvakov, in sicer se bosta danes pomerila Atalanta z našim Josipom Iličićem in Valencia ter lanski finalist Tottenham in RE Leipzig Kevina Kampla, ki pa je žal poškodovan. Tekme Lige prvakov lahko spremljate v živo na Kanalu A in na VOYO.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376