Moskisvet.com
Josip Iličić

Športi z žogo

Iličić zrušil rekord Ibrahimovića in se pridružil Messiju in Ronaldu

A.P.
11. 03. 2020 09.22
0

Atalanta je tudi na povratni tekmi na španski Mestalli premagala Netopirje iz Valencie, vse gole pa je za Atalanto zabil slovenski reprezentant Josip Iličić, ki je s predstavo v Španiji na novo spisal nogometno zgodovino, njegovo ime pa je v zgodovinskih knjigah ob res velikih imenih.

Atalanta iz Bergama se je s skupnim izidom 8:4 (4:1) prebila v četrtfinale Lige prvakov, levji delež za dve zmagi nad Valencio pa je prispeval Slovenec Josip Iličić, ki je na povratni tekmi Netopirjem zabil kar štiri gole! Gorenjec je v norem večeru, ki je zaradi koronavirusa žal minil pred praznimi tribunami, uprizoril predstavo za anale, saj je podrl kopico rekordov.

Žoga, ki je kar štirikrat končala za vratarjem Valencie, je odpotovala z Iličićem.
Žoga, ki je kar štirikrat končala za vratarjem Valencie, je odpotovala z Iličićem. FOTO: Profimedia
Tekme Lige prvakov si lahko v živo ogledate na Kanalu A in na VOYO.

Postal je najstarejši nogometaš v zgodovini Lige prvakov, ki je zabil hat-trick. Z 32 leti 41 dnevi je za 21 dni popravil dosedanji rekord, ki je bil ''v nogah'' Šveda Zlatana Ibrahimovića, ki je v oktobra 2013 v dresu Paris Saint-Germaina kot za stavo zabijal (4) na tekmi proti Anderlechtu. Postal je ne samo najstarejši nogometaš, ki je na eni tekmi zabil štirikrat, postal je sploh prvi, ki je v izločilnih bojih štiri gole zabil v gosteh.

Sinova Messija in Suareza že treseta mrežo za Barco
Preberi še
Sinova Messija in Suareza že treseta mrežo za Barco

Iličić je v zares imenitni družbi, saj je do zdaj štiri gole na tekmi Lige prvakov uspelo zabiti le še Lionelu Messiju (2010, 2012), Robertu Lewandowskemu (2013) in Mariu Gomezu (2012) – vsi so tresli mreže na domačem igrišču. Postala je šele 35. nogometaš s hat-trickom v Ligi prvakov in ''najstarejšega'' lastnik hat-trick na gostujoči zelenici. ''Jojo'' je tudi prvi Slovenec s tem dosežkom. Z več kot enim zadetkom na tekmi v Ligi prvakov se lahko od Slovencev do zdaj pohvali le najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance, Zlatko Zahović, ki je davnega leta 1998 v dresu Porta dvakrat dosegel po dva zadetka (skupno je v Ligi prvakov na 32 tekmah zadel 11-krat), je pa Iličić že februarja postal prvi Slovenec, ki je v zadel v izločilni bojih Lige prvakov.

Iličić je bil proti Valencii neustavljiv.
Iličić je bil proti Valencii neustavljiv. FOTO: Profimedia

Iličić je s petimi goli v osmini finala ob Messiju (6) in Cristianu Ronaldu (5) šele tretji nogometaš, ki je v izločilnih bojih na dveh tekmah dal pet zadetkov ali več. S prebojem v četrtfinale se je Atalanta pridružila Leicester Cityju, ki se je leta 2017 že na svojem debiju prebil tako daleč in postala prva italijanska ekipa po Laziu leta 2000 s tem dosežkom.

Danes si lahko na Kanalu A ali na VOYO ogledate obračun med Liverpoolom in Atleticom.
Danes si lahko na Kanalu A ali na VOYO ogledate obračun med Liverpoolom in Atleticom. FOTO:
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382