Moskisvet.com
Ibrahimović je verjetno po derbiju sanjal ''Sarmo''.

Športi z žogo

Handanović Ibrahimoviću paral živce in poskrbel, da mu sarma še dolgo ne bo dišala

A.P.
22. 02. 2021 06.00
0

Slovenci premoremo toliko vrhunskih športnikov, da zlahka spregledamo dosežke tistih, ki morda ne posegajo po lovorikah ali zmagah ''vsak dan''. Mednje zagotovo sodi tudi Sami Handanović, zimzeleni slovenskih nogometni vratar, ki igra za sloviti milanski Inter, a je v pri svojih 36 letih še vedno brez ene samcate lovorike.

A to se morda letos vendarle spremeni, potem ko se je Inter z odmevno zmago usidral na vrhu italijanske prve lige in je na dobri poti, da Scudetto izmakne serijskemu prvaku Juventusu, ki je na prvo mesto aboniran vse od sezone 2011/12. Eden najbolj zaslužnih za ta uspeh je tudi Samir Handanović, ki se je na nedavnem derbiju proti Zlatanu Ibrahimoviću in druščini (beri AC Milanu) izkazal z nekaj izvrstnimi obrambami in potrdil, da kapetan črno-modrih kljub letom še ni za odpis in da ni najšibkejši člen oz. Interjev ''kriptonit'' v lovu na tako želeni 19. naslov prvaka.

Handanović je na tekmi proti mestnemu tekmecu zaklenil svoja vrata.
Handanović je na tekmi proti mestnemu tekmecu zaklenil svoja vrata. FOTO: Profimedia
Messi, si to ti? Messijeva voščena lutka, ki pa spominja na Oblaka!
Preberi še
Messi, si to ti? Messijeva voščena lutka, ki pa spominja na Oblaka!

Na derbiju je popularni ''Sarma'' namreč zaklenil svoja vrata, Inter je slavil s 3:0, ko se je tekma pri rezultatu 1:0 lomila – Inter je povedel že v peti minuti srečanja – pa je na začetku drugega polčasa v 50 sekundah Handanovič na svoj račun vpisal tri izjemne obrambe – neuspešno so poskušali tako Ibrahimović, Alexis Saelemaekers, kot Sandro Tonalli. Črno-modri so s to zmago po 23 odigranih kolih prav drugouvrščenemu Milanu zbežali na štiri točke razlike, Handanoviću, ki je do danes stal v vratih milanskega kluba že več kot 500-krat, pa je pripadel tudi naziv igralca tekme, čeravno je Lautaro Martinez dosegel dva zadetka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Butler o "bratu" Dragiću: "Goran, goljufal si in vsi to vemo"
Preberi še
Butler o "bratu" Dragiću: "Goran, goljufal si in vsi to vemo"

Kapetan Milančanov je na tekmi za nerazzurre, katerih barko trenutno krmari Antonio Conte, pred tem pa je zmagovite temelje postavil Luciano Spalletti, skupno zbral kar osem obramb, kar je dosežek, za katerega je treba iti v njegovi osebni statistiki nazaj v leto 2017.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Ibrahimović je verjetno po derbiju sanjal ''Sarmo''.
Ibrahimović je verjetno po derbiju sanjal ''Sarmo''. FOTO: Profimedia
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382