Moskisvet.com
Luka Dončić 2012

Športi z žogo

Dončićev vrstnik: on danes služi milijone, jaz pa si moram sam plačevati zdravniške preglede

A.P.
25. 12. 2019 19.07
3

Svet košarke se je dotaknil ganljiv zapis mladega italijanskega košarkarja, ki se je pred sedmimi leti na parketu zoperstavil Luki Dončiću in razkriva, kako različno pot je ubralo življenje obeh zvezd takratnega mednarodnega turnirja.

Na družbenem omrežju se je nedavno oglasil 20-letni košarkar Matteo Garzia, ki je v ganljivem zapisu naredil primerjavo med njim in Luko Dončićem, ki mu je pred sedmimi leti stal nasproti in polnil koš Dončićeve tedanje ekipe.

Podarjamo podpisane koledarje Luke Dončića
Preberi še
Podarjamo podpisane koledarje Luke Dončića

Če so bila vsa leta Lukovega garanja na parketu in ob njem bogato poplačana, pa kariera Garzie ni ubrala tako strme poti navzgor kot Lukova. Seveda je k temu treba takoj dodati, da je težko najti primerjavo z Dončićem, saj je Luka fenom, ki se v košarki rodi morda na vsako desetletje, v Sloveniji pa ga še ni bilo. Pa vendar primerjava mladeniča človeku da misliti in samo kaže na to, da človeku v življenju nič ni podarjeno in da znoj ni enak.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

K fotografiji, ki je leta 2012 nastala na turnirju U13 Torneo Lido di Roma, kjer je Luka zastopal barve Olimpije, je zapisal, kaj se je od njune skupne fotografije spremenilo.

''Zdravo, sem 20-letni Matteo Garzia. Ko sem brskal po starih spominih na Facebooku, sem naletel na fotografijo iz leta 2012. Prepričan sem, da boste takoj prepoznali visokega fanta v belem dresu. Da, to je Luka Dončić. Ko sva bila stara 13 let, sva se udeležila mednarodnega turnirja v Ostii. Jaz sem tisti v rdečem dresu. Da, zavedam se, da sem videti kot njegov sin. Luka je na finalni tekmi dosegel 54 točk (Zmaji so premagali Lazio Basket s 104:76, Luka pa je že do polčasa dosegel 39 točk, op. p.), na prejšnjih tekmah pa je v povprečju dosegal tudi po 20 asistenc. Izbrali so ga za MVP turnirja, ki ga je dobila njegova Olimpija, sam pa sem bil najboljši strelec turnirja. Sedem let kasneje bi rad zapisal, kaj se je zgodilo z dvema najboljšima igralcema turnirja – mano in njim.''

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

''Luka Dončić je osvojil zlato medaljo na evropskem prvenstvu, evroligo, tri španske naslove prvaka, naziv najboljšega novinca leta v ligi NBA, igra za ekipo Dallas Mavericks in v povprečju dosega 29,3 točke, 9,6 skoka in 9 podaj na tekmo. Njegov odstotek meta je 48-odstoten, zasluži 7,7 milijona ameriških dolarjev, z znamko Jordan naj bi podpisal najmanj 50 milijonov dolarjev vredno pogodbo, na Instagramu ima 3,5 milijona sledilcev in ostaja skromen fant.'' Nato je dodal še svoje uspehe.

Med podelitvijo Dončiću zavrteli ''napačno'' himno
Preberi še
Med podelitvijo Dončiću zavrteli ''napačno'' himno

''Matteo Garzia: vpoklican v regionalno ekipo, MVP turnirja v Livornu, igram za mladinsko ekipo iz Benetk Alvisiana v serie D, v povprečju dosegam 10 točk in 0 skokov na tekmo, ker sem v povprečju ostal tako ''visok'', kot na fotografiji. Od svoje ekipe ne prejemam plače, 50 evrov sem plačal za zdravniški pregled, lastim si nekaj Jordan superg, za katere sem odštel 160 evrov. Na Instagramu imam 732 sledilcev in ostajam skromen fant.''

Izjemen rekord Dončićeve ekipe – toliko tekem že razprodanih!
Preberi še
Izjemen rekord Dončićeve ekipe – toliko tekem že razprodanih!

''Ob pogledu na fotografijo, se mi tudi po sedmih letih še vedno naježi koža. Na eni strani pritlikavec, ki je sanjal o tem, da bi postal košarkar, na drugi strani pa velikan, ki je že bil šampion. V veliko čast mi je bilo, da sem lahko igral proti nekomu, ki je pisal in piše zgodovino tega športa.'' Na koncu je vsem skupaj zaželel še vesel božič.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382