Moskisvet.com
Luka Dončić

Športi z žogo

Dončićev dres se prodaja kot vroče žemljice, pred njim le ''kralj'' James

A.P. in STA
12. 03. 2021 08.00
0

Da so navijači in liga NBA Luko Dončića vzeli za svojega, je novica, ki ima že dolgo brado. Luka ''Magic'' velja za ljubljenca občinstva, kar se pozna tudi pri prodaji dresov. Njegova 77-ica se namreč prodaja kot vroča žemljica, saj je Dallasov dres z njegovim imenom drugi najbolje prodajani.

Prvi zvezdnik severnoameriške košarkarske lige NBA LeBron James (LA Lakers) je med navijači številka 1 tudi po prodaji dresov. Kot je zapisal ameriški The Spun, prodaja dresov nesporno kaže, kdo je najbolj priljubljen igralec lige. Že na drugo mesto po prodaji dresov v letu 2021 pa je skočil slovenski zvezdnik moštva Dallas Mavericks, Luka Dončić.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!
''Adižo, Luka!'' Shaq se še kar trudi s slovenščino
Preberi še
''Adižo, Luka!'' Shaq se še kar trudi s slovenščino

Slovenec, ki pri komaj 22 letih nastopa v svoji tretji sezoni v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, je drugič zapored igral na tekmi zvezd in hitro pleza po hierarhični lestvici v ligi NBA, še piše Tha Spun. V povprečju dosega 28 točk in 9,1 podaje na tekmo. V "top 3" med najbolje prodajanimi dresi košarkarjev NBA v prvi polovici sezone 2021 je še zvezdnik Brooklyn Nets Kevin Durant, najboljši trojici pa sledita zvezdnik Golden Stata Stephen Curry in Milwaukeeja Grk Giannis Antetokounmpo.

Le kdo ne mara Luke Dončića? Morda kakšen sodnik in zafrustrirani nekdanji NBA-jevec.
Le kdo ne mara Luke Dončića? Morda kakšen sodnik in zafrustrirani nekdanji NBA-jevec. FOTO: Profimedia

Najbolj priljubljena ekipa v ligi pa je, sodeč po prodaji dresov in drugih športnih izdelkov, Los Angeles Lakers. Ekipa Dallas Mavericks Luke Dončića, čigar dresi so drugi najbolje prodajani med vsemi v ligi, pa je šele na osmem mestu po priljubljenosti med košarkarskimi navdušenci.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 342