Moskisvet.com
74. sezona lige NBA se začenja oktobra.

Športi z žogo

Dončić ob boku velikanov: ocena, ki sezuje!

A.P.
31. 07. 2019 10.54
1

Luka Dončić postaja vedno bolj cenjeno košarkarsko ime, ki ima na svoji strani vedno več privržencev in vedno manj skeptikov tudi onkraj luže. Za kakšen kaliber košarkarja gre, kaže tudi rating v sila popularni računalniški igri NBA 2K, saj so mu snovalci za različico NBA 2K20 še povišali že tako visoko oceno.

Rating Luke Dončića v prihajajoči različici košarkarske računalniške franšize NBA 2K, NBA 2K20, bo 87. Še lani je bila njegova raven sposobnost v igri ocenjena na 79, na krilih odličnih predstav pa so mu že čez nekaj mesecev oceno popravili za tri in na to še za dve točki navzgor, na 84, kar ga je uvrščalo v najboljšo deseterico na svojem položaju.

Dončić na naslovnici slovite računalniške igre
Preberi še
Dončić na naslovnici slovite računalniške igre

Z oceno 87 – to si deli z Benom Simmensom, DeMarom DeRozanom, Chrisom Paulom, D'Angelom Russllom, Mikom Conleyjem in Victorjem Olandipom – se uvršča na 31. mesto na lestvici najbolje ocenjenih igralcev. Trae Young, ki ga bomo z Dončićem primerjali celotno kariero, je ocenjen z oceno 85.

Tik pred Dončićem so z oceno 88 soigralec Kristaps Porzingis, pa Devin Booker, Jimmy Butler, Kemba Walker, Bradley Beal, Blake Griffin, Donovan Mitchell, Rudy Gobert in drugi, tik za petami pa Andre Drummond, Zach LaVine, DeMarcus Cousins, De’Aron Fox idr. Na lestvici z oceno 97 kraljujeta ''someščana'' Kawhi Leonard in LeBron James. Z oceno 96 jima sledijo James Harden, Kevin Durant in Giannis Antetokounmpo.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Gre za veliko priznanje za slovenskega košarkarskega dragulja, za katerega snovalci simulacije, ki trenutno velja za najboljšo virtualno uprizoritev košarke, menijo, da bo v prihodnji sezoni še bolj obrušen diamant. Pri tem je treba dodati, da ne gre za oceno čez palec ali oceno v luči popularnosti igralca, saj so ocene podjetja 2K Games, ki stoji za NBA 2K, zelo realistične in pretehtane. Končna ocena je namreč povprečje ocen desetih različnih statističnih kazalcev, kot so hitrost, pregled nad igro, veščine preigravanja, natančnost meta, sposobnost zadrževanja žoge, natančnost podaj itd., ki jih strokovnjaki ocenjujejo z oceno od 1 (najnižja) do 99 (najvišja). Ocene so izdelane na podlagi statističnih podatkov pretekle sezoni, igralci igrice, ki so povezani v splet, pa so deležni tedenskih popravkov ocen igralcev tekom sezone, ki nihajo glede na dejanske predstave le-teh na tekmah tekoče sezone. Za analizo podjetje zaposluje več specialistov, ki so pri svojem delu kirurško natančni, saj želijo, da bi ocene karseda odsevale realno stanje oz. resnične sposobnosti igralcev lige NBA.

Soigralec udaril po Dončiću: nadležen je kot hudič
Preberi še
Soigralec udaril po Dončiću: nadležen je kot hudič

Tako kot v resničnem svetu, tudi v digitalnem med novinci kraljuje Zion Williamson (New Orleans Pelicans), ki je prejel oceno 81.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 342