Moskisvet.com
NBA koronavirus

Športi z žogo

Dončić in druščina pomembno ''orožje'' v boju s koronavirusom

A.P./NBA
30. 03. 2020 08.06
0

Čeprav je pandemija korona virusa prekinila sezono lige NBA 2019–20, pa vseeno ni zmanjšala svetovnega vpliva in dosega lige. V preteklem tednu je tako 18 igralcev in igralk lig NBA in WNBA ustvarilo videoposnetke, v katerih so delili pomembne zdravstvene informacije o načinih zmanjšanja širjenja koronavirusa. Ti videoposnetki so ustvarili več kot 37 milijonov ogledov v računih družbenih medijev lige.

Liga NBA se je tako odločila, da bo uporabila svoj ogromen digitalni odtis in odmevne glasove svojih ekip, igralcev, trenerjev, zdravnikov in drugih iz družine NBA in začela iniciativo NBA Together (NBA Skupaj) – globalno kampanjo za razvoj skupnosti in družbeno udejstvovanje, katere cilj je podpreti, nagovarjati, izobraževati in navdihniti mladino, družine in oboževalce kot odziv na pandemijo koronavirusa.

Luka Dončić še ne ve, kdaj bo ponovno stopil na parket.
Luka Dončić še ne ve, kdaj bo ponovno stopil na parket. FOTO: Profimedia

Program je osredotočen na štiri stebre – Know the Facts (Spoznajte dejstva), Acts of Caring (Dobrodelna dejanja), Expand Your Community (Razširite svojo skupnost) in NBA Together Live (NBA Skupaj v živo), ki bodo ta čas, ko se spopadamo z vplivom pandemije, razširjali najnovejše globalne informacije o zdravju in varnosti, delili smernice in vire ter ohranjali družbeno povezanost med ljudmi in skupnostmi skozi uporabo digitalnih orodij in virtualnih dogodkov.

Dončić sprejel izziv z WC papirjem, tako se je končalo ...
Preberi še
Dončić sprejel izziv z WC papirjem, tako se je končalo ...

Kot del kampanje NBA Together se je družina NBA zavezala, da bo prispevala in pomagala zbrati več kot 45 milijonov evrov (50 milijonov ameriških dolarjev) za podporo ljudem, ki jih je in bo prizadel koronavirus, ter skupnostim in zdravstvenim organizacijam, ki zagotavljajo vitalne storitve po vsem svetu, vključujoč več kot 27 milijonov evrov (30 milijonov ameriških dolarjev) , ki so jih do zdaj že zbrali ekipe ter igralke in igralci lig NBA in WNBA.

Koronavirus je ustavil tudi ligo NBA.
Koronavirus je ustavil tudi ligo NBA. FOTO: Profimedia

Spoznajte dejstva:

Spletni strani NBA.com in Cares.nba.com bosta oboževalcem zagotovili najnovejše informacije iz njihovih regij o tem, kako se lahko najbolje zaščitijo in ustavijo širjenje, vključujoč infografike in deljive vire s smernicami CDC, WHO, nekdanjega predstavnika zvezne vlade za zdravstvo, Viveka Murthyja in drugih lokalnih in zveznih zdravstvenih strokovnjakov. Do danes so pripravili 20 javnih video sporočil z aktualnimi in nekdanjimi igralci NBA in WNBA, ki si jih je ogledalo že več kot 35 milijonov ljudi na vseh platformah in družbenih kanalih lige NBA. Ta prizadevanja se bodo nadaljevala, saj bodo s svojimi oboževalci delili še več takih posnetkov.

Dobrodelna dejanja:

Z Dobrodelnimi dejanji si bodo prizadevali spodbuditi milijon velikih in majhnih dobrih dejanj za podporo prizadetim, vključno s skupnostnimi in zdravstvenimi organizacijami, ki nudijo pomoč. Z uporabo heštega #NBATogether bodo igralce, navijače in širšo javnost pozvali, naj delijo načine, kako pomagajo v času krize, da bi podprli prijatelje, družine in skupnosti. Ta dejanja lahko vključujejo poučevanje virtualnih razredov, nakup živil za sosede v stiski in darovanje zalog lokalnim zdravstvenim centrom.

Parketi te dni mirujejo.
Parketi te dni mirujejo. FOTO: Profimedia

Razširite svojo skupnost:

''Jr. NBA at home''– nova, interaktivna serija – bo vključevala dnevne objave na družbenih kanalih Jr. NBA in digitalnih programih NBA po vsem svetu, ki bodo zagotavljale košarkarske veščine in vaje doma. Te vaje bodo namenjene spodbujanju telesnih aktivnosti, ki jih lahko izvajate posamično in v omejenem prostoru. Program bo vseboval tudi izbrane vsebine in sporočila igralk in igralcev NBA in WNBA.

Dončić je v boju za naziv najkoristnejšega igralca rednega dela sezone.
Dončić je v boju za naziv najkoristnejšega igralca rednega dela sezone. FOTO: Profimedia

Poleg tega bodo povezali svoje skupnosti in zagotovili dodatno podporo orodjem za šolanje na domu in e-učenje, da bodo lažje izmenjavali vsebine o fizičnem in duševnem zdravju. Delili bodo tudi načrt vsebin NBA, tako da bodo lahko oboževalci v tej krizi ostali povezani z NBA.

Bomo letos sploh dobili prvaka?
Bomo letos sploh dobili prvaka? FOTO: Profimedia

NBA Skupaj v živo:

Vsak dan se bodo na uradnem Instagramovem računu lige člani družine NBA, vključno z aktualnimi in nekdanjimi igralci, trenerji in drugimi, pridružili zanimivim intervjujem v živo. Prav tako bodo vsak večer ob 20. uri (po ameriškem vzhodnem času) predvajali klasične tekme na družbenih platformah NBA, vključno s Twitterjem, Facebookom, YouTubom in Twitchom.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382